Nuorille Leijonille yllätystappio, Joakim Kemellin tilanne puhutti – näin Tomi Lämsä otti kantaa

Videolla Tulosruudun katsaus meneillään olleeseen Suomen ja Sveitsin U20 MM-otteluun.

Suomi koki yllätystappion jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, kun se hävisi avausottelunsa Sveitsille 2–3. Jo ennen kamppailun alkua moni ihmetteli, kun NHL-ykköskierroksen varaus Joakim Kemell aloitti pelin 13. hyökkääjänä. Suomen joukkueen päävalmentaja Tomi Lämsä otti ytimekkäästi kantaa shokkitappioon.

Suomi joutui jo varsinaisella peliajalla tappiolle, kun Sveitsi tuli ja käänsi asetelmat. Konsta Kapasen johto-osuma kalpeni, kun Lorenzo Canonica ja Jeremy Jabola heiluttivat maaliverkkoja.

Kalle Väisänen toi vielä Suomen tasoihin. Jatkoajalla Sveitsi shokeerasi lopullisesti Suomea.

Attilio Biasca laukoi 3–2-voittomaalin.

– Sveitsi oli työteliäämpi ja nälkäisempi joukkue. Emme päässeet missään vaiheessa siihen rytmiin, mihin tällä joukkueella parhaimmillaan pystyy. En tiedä, että oliko jännitys syynä vai mikä, Nuorten Leijonien päävalmentaja Tomi Lämsä avasi omiensa suoritusta MTV Urheilulle.

Lämsä tiivisti koko annin:

– Suorituksemme jäi pahasti piippuun.

Moni hämmästeli jo pelin alla, kun joukkueiden kokoonpanot tulivat julki. Viime kesän NHL:n ykköskeirroksen varaus Joakim Kemell aloitti pelin 13. hyökkääjänä.

Mutta miksi?

– Joukkueen ympärillä on asioita, mitkä eivät aina välttämättä tule julkisuuteen. On loukkaantumisia ja erilaisia taustoja. Olemme vasta alkumetreillä ja haluamme saada koko osaston valmiiksi. Noista tekijöistä ne syyt löytyvät, Suomen joukkueen päävalmentaja Lämsä kommentoi Kemellin peluutusratkaisua.

Nuorten Leijonien MM-turnaus jatkuu heti tiistaina, kun kello 18 alkavassa taistossa vastaan asettuu Slovakia.

Lue myös:

    Uusimmat