Mainos

Nuori nainen selittää, miltä masennus oikeasti tuntuu – "fyysistä ja henkistä tyhjyyttä"

Masennuksesta ei parane nukkumalla, mielenterveysongelmien kanssa itsekin kamppaillut nainen muistuttaa. 

Masennus on sairaus, jota ulkopuolisen voi olla hyvin vaikea ymmärtää. Tämä johtuu erityisesti siitä, että jokainen ihminen kokee sairauden eri tavoin. Se voi ilmetä niin rajuina mielialanvaihteluina kuin öisinä kauhukokemuksina. Yksi masennuksen kokeneista on 23-vuotias Brittany Nichole Morefield, joka julkaisi ajatuksia herättävän päivityksen siitä, miltä masennuksen kanssa eläminen oikeasti tuntuu. 

– Niin kauan kuin muistan, olen aina ollut masentunut. Pitkän aikaa, aina näihin päiviin saakka, oma perheeni ei ymmärtänyt, mikä on vialla. Minulle on kerrottu, että se on vain kuvitelmaani ja minua tulisi nukkua enemmän, Britanny kertoo Independent-sivustolle.

Omiin kokemuksiinsa perustuen hän haluaakin selittää, että masennus ei tarkoita univajetta tai huonoa päivää, vaan se on jotain, joka kulkee koko ajan mukana.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Masennus ei ole vain hetki, jolloin sinun on vaikea hengittää. Masennus on sitä, kun heräät aamukolmelta syvästä unesta, koska sydämesi hakkaa, nainen kirjoittaa satoja tuhansia jakoja keränneessä Facebook-päivityksessään.

Muista, ettei masennuksen tarvitse tarkoittaa loppua

Masennus ilmenee naisen mukaan myös stressinä asioista, jotka eivät välttämättä ole totta. Masennus on täynnä kysymyksiä siitä, kuinka ihmeessä se on voinut tehdä olostasi niin huonon. Mitä jos? Mikä on vialla? 

Brittanyn mukaan masennus ilmenee myös turhina riitoina puolison kanssa ja ärsyyntymisenä turhista asioista. 

– Masennus on suihku aamukahdelta. Masennus on sekunneissa muuttuva mieliala. Masennus on kontrolloimatonta vapinaa ja nykimistä. Masennus on itkua, todellisia ja kivuliaita kyyneliä. Masennus on pahoinvointia. Masennus on lamauttavaa. Masennus on pimeää, Brittany kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Masennus on pelkoa. Masennus on huolta. Masennus on fyysistä ja henkistä tyhjyyttä. Masennus on raakaa. Masennus on todellista.

Kaikesta huolimatta nainen haluaa muistuttaa ihmisiä siitä, että vaikka olisit erilainen kuin muut, se ei tee sinusta hullua tai arvotonta. Masennus ei ole sinun syysi, eikä se ole loppusi.

– Olet vahva. Olet älykäs. Olet rohkea. Olet arvokas, nainen päättää ja mustuttaa puhumisen tärkeydestä. 

Lähde: Independent

***

3:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.