Nuori mies kuristi 14-vuotiasta lasta, vei autoon ja lopuksi raiskasi – sai viisi vuotta vankeutta

9:26
Nuorten psykiatri kertoo omakohtaistenkin kokemusten perusteella siitä, millaisia haavoja lapsuuden hyväksikäyttö jättää.

Itä-Suomen hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden tuomion tapauksessa, jossa mies tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta, pahoinpitelystä ja törkeästä rattijuopumuksesta viime vuoden heinäkuussa.

Teosta tuomittu oli vaatinut hovioikeutta alentamaan käräjäoikeuden tuomitsemaa viiden vuoden vankeusrangaistusta sekä keventämään hänelle maksettavaksi määrättyjä kärsimyskorvauksia. Hovioikeus ei tehnyt muutoksia tuomioon.

Tuomion perusteella mies oli ensin pahoinpidellyt 14-vuotiasta lasta muun muassa kuristamalla, kuljettanut tämän autolla toisaalle ja lopulta pakottanut lapsen kanssaan eri tavoin sukupuoliyhteyteen. Pienikokoinen ja päihtynyt lapsi oli oikeuden mukaan puolustuskyvytön.

Mies kiisti tapahtumat, kertoen, ettei päihtymystilastaan johtuen muistanut tapahtumia.

Vuonna 2000 syntynyt mies tuomittiin viiden vuoden vankeuteen ja määrättiin maksamaan uhrille 10 500 euroa korvauksia tekojen aiheuttamasta kärsimyksestä.

– Teko on ollut asianomistajaa nöyryyttävä ja teolla on vakavasti loukattu asianomistajan fyysistä koskemattomuutta ja seksuaalista itsemääräämisoikeutta, tuomiossa todetaan.

Osapuolet olivat toisilleen tuttuja. MTV Uutiset ei julkaise tuomitun nimeä uhrin henkilöllisyyden suojaamiseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja