Nuoret käyttävät energiajuomia tahallaan väärin?

Makuja-sivujen Sivumaku-blogissa pureudutaan tällä kertaa energiajuomiin. Onko energiajuomien käyttö karannut käsistä? Lue ja kommentoi.

Sivumaku-blogisti nostaa kissan pöydälle energiajuomakeskustelussa. Valtion ravitsemusneuvottelukunta toteaa, että kofeiinin on todettu pieninäkin määrinä aiheuttavan lapsilla ärtyneisyyttä, levottomuutta, unihäiriöitä, jopa riippuvuutta, eikä energiajuomia ja muita kofeiinipitoisia juomia ei siten suositella lainkaan alle 15-vuotiaille.

Mutta käyttävätkö nuoret energiajuomia tahallaan väärin? Tätä mieltä on ainakin Sivumaku-blogi.

Käyttö riistäytyy käsistä?

"Tiedän kohtuullisen hyvin energiajuomien sisältämät ainesosat ja niiden haittapuolet. Nyt tartunkin siihen, minkä monet kauppiaat ovat jo huomanneet ja minä kassajonossa muiden ostoksia vakoilemalla.

Nuorten energiajuomien käyttö alkaa riistäytyä käsistä. Olen törmännyt hyvin usein nuoreen miehenalkuun, joka heittää kassahihnalle kolme tölkkiä energiajuomaa ja sipsipussin. Mainitsin asiasta jossain keskustelussa ja sain infoa “eeässästä” ja “perjantaipärinöistä”. Kauhistuin, kun ymmärsin junnujen pitävän tärinää hauskana vaikutuksena. Itse sentään ymmärsin aina sen olevan “yliannostuksen” tulosta ja haittasi olemista."

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja