Novak Djokovicilta jää taas kaksi suurturnausta väliin – syynä rokottamattomuus

Tennistähti Novak Djokovicilta on jäämässä väliin Indian Wellsin ja Miamin Masters-turnaukset, mikäli hän ei ota koronarokotetta. Ulkomaalaiset pääsevät Yhdysvaltoihin vastedeskin vain rokotettuna.

Maan viranomaiset julkaisivat tänään lausunnon, jonka mukaan ulkomaalaisilta edellytetään täyttä rokotesarjaa ainakin huhtikuun 10. päivään saakka.

Indian Wellsin turnaus pelataan 6.–19. maaliskuuta ja Miamin turnaus kaksi viikkoa myöhemmin. 

Djokovic, 35, menetti viime vuonna mahdollisuuden puolustaa Australian avointen kaksinpelimestaruuttaan, kun hänet rokottamattomana karkotettiin maasta turnauksen aattona. 

Urallaan kaikkiaan 21 grand slam -kaksinpelimestaruutta voittanut Djokovic joutui jättämään väliin myös keväällä pelatut Indian Wellsin ja Miamin sekä elo-syyskuun Yhdysvaltain avoimet.

Parhaillaan Djokovic valmistautuu tämän vuoden ensimmäiseen, 16.–29. tammikuuta Australian Melbournessa pelattavaan grand slam -turnaukseen reilun 600 kilometrin päässä Adelaidessa, kun hänen kolmivuotinen maahantulokieltonsa kumottiin marraskuussa.

– Sitä, mitä 12 kuukautta sitten tapahtui, ei ollut helppo sulattaa, mutta toisaalta minun oli myös jatkettava eteenpäin, Djokovic sanoi viime viikolla Australiaan palattuaan.

Melbournessa Djokovic tavoittelee jo kymmenettä turnausvoittoaan. Se nostaisi hänen kokonaismääränsä grand slameissa 22:een eli tasoihin kaikkien aikojen ykkösen Rafael Nadalin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja