Novak Djokovic otti omansa – hävisi Australiassa vain yhden erän

Tennissuuruus Novak Djokovic jatkoi häkellyttävää ylivoimaansa Australian avoimessa tennisturnauksessa, kun serbialainen kukisti miesten kaksinpelin loppuottelussa Kreikan Stefanos Tsitsipasin. Djokovic nappasi jo kymmenennen Australian avointen mestaruutensa voittolukemin 6–3, 7–6 (7–4), 7–6 (7–5).

Loppuottelu kesti hieman vajaat kolme tuntia.

Djokovic nousi mestaruudellaan Rafael Nadalin rinnalle jakamaan miesten grand slam -mestaruuksien kärkipaikkaa. Kumpikin pelaaja on voittanut urallaan 22 grand slam -titteliä.

Djokovic, 35, ei ole koskaan hävinnyt Australian avointen finaalia tai välieräottelua. Tämän vuoden turnauksessa hän hävisi vain yhden erän.

Serbialaistähti on osallistuessaan voittanut Australian avoimet nyt neljä kertaa peräkkäin (2019, 2020, 2021, 2023). Viime vuonna Djokovic ei voinut osallistua turnaukseen, koska Australian viranomaiset karkottivat rokottamattoman pelaajan maasta.

Djokovic nousee mestaruudellaan takaisin maailmanlistan ykköspelaajaksi Espanjan Carlos Alcarazin ohi.

Tsitsipasille toinen finaalitappio

Loppuottelun avauserässä Djokovic marssi selkeään voittoon, mutta toisessa erässä Tsitsipas pystyi ahdistamaan Djokovicia nurkkaan. Serbialainen selvitti kuitenkin kreikkalaishaastajan eräpallotilanteen ja voitti varmuudellaan katkaisupelin. Myös kolmannen erän tiebreakissa Djokovic karkasi ja jätti Tsitsipasin vaille mahdollisuuksia.

Tsitsipasille, 24, grand slam -finaalitappio oli uran toinen. Vuoden 2021 Ranskan avoimissa hän hävisi Djokovicille, vaikka johti ottelua jo erin 2–0.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja