Nouseva trendi Brexit-äänestyksen jälkeen – Britit googlettavat nyt "Mikä on EU?"

Googlessa huomattiin tiettyjen kysymysten yleistyvän heti Brexit-tuloksen julkistamisen jälkeen. Britit ryhtyivät brexit-äänestyksen jälkeisenä päivänä innokkaasti selvittämään, mistä he oikein tulivat äänestäneiksi. 

Tänään aamulla selvisi, että Britannia on äänestänyt EU-jäsenyyttä vastaan. EU-jäsenyyttä vastaan äänesti BBC:n mukaan 52 prosenttia ja puolesta 48 prosenttia.

Suuret tapahtumat näkyvät yleensä myös Googlessa, kun ihmiset etsivät vastauksia netistä. Googlen suosituimpia ja nousevia kysymyksiä seuraava Twitter-tili julkisti tänään suosituimmat kysymykset, joita on Britanniassa googletettu Brexitin jälkeen Euroopan unionista.

Viisi suosituinta kysymystä olivat:  

  1. Mitä EU:sta lähtö tarkoittaa?
  2. Mikä on EU?
  3. Mitkä maat kuuluvat EU:hun?
  4. Mitä tapahtuu nyt kun lähdemme EU:sta?
  5. Montako maata on EU:ssa?

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Mikä on EU?"-kysymys on moninkertaistunut Googlessa, mutta vasta itse EU-eron äänestämisen jälkeen.

Allaolevasta kuvasta näkyy kysymyksen "Mikä on Euroopan unioni?" suosion kehitys Iso-Britannian alueella viimeisen seitsemän päivän ajalta. 

Voit myös katsoa tilastot täältä.

Brexit kiinnosti myös USA:ssa

Brexit-kansanäänestys kiinnosti netinkäyttäjiä myös Yhdysvalloissa. Britannian kansanäänestys oli poliitikan alalla eniten haettu käsite.  

Peruskysymykset olivat esillä myös niissä kyselyissä, joissa haettiin tietoa demokraattien Hillary Clintonista ja republikaanien Donald Trumpista. Yleisin Clintonia koskeva kysymys Yhdysvalloissa oli, joutuuko hän vankilaan. Trumpista ihmeteltiin, miksi hän vierailee Skotlannissa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja