Norjan terveysjohtaja: Ainakin 13:lla Alankomaihin Etelä-Afrikasta palanneella todettu koronan omikron-muunnos – kukaan ei vakavasti sairas

4:09
THL:n Salminen: Omikronin vaikutuksia on lähes mahdoton ennustaa – tutkimuksissa menee vielä kuukausia

Ainakin 13:lla Etelä-Afrikasta Alankomaihin saapuneella lentomatkustajalla on todettu koronan omikronmuunnos, kertoo Norjan kansanterveyslaitoksen erikoisjohtaja Frode Forland norjalaislehti VG:lle.

Lauantaina uutisoitiin, että Alankomaihin saapui kahdella eri lentokoneella Etelä-Afrikasta 600 matkustajaa, joista 61:lla todettiin koronavirus. Tarkemmissa tutkimuksissa nyt ainakin 13:n henkilön tartunta on vahvistettu omikron-muunnokseksi. Kaikkien positiivisen koronatuloksen antaneiden uusia testituloksia omikronin varalta odotetaan myöhemmin tänään.

Uutistoimisto NTB:n mukaan Hollannin viranomaiset eivät ole vahvistaneet tietoa. Forland sanoo VG:lle, ettei kukaan tartunnan saaneista ole vakavasti sairas.

Pohjoismaissa ei toistaiseksi ole vielä vahvistettuja omikronmuunnostapauksia, mutta Tanskassa on parhaillaan tutkittavana kaksi positiivista näytettä Etelä-Afrikasta saapuneilta matkustajilta. Maan terveysministeriön mukaan on erittäin todennäköistä, että tapaukset edustavat uutta varianttia


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja