Norjan tähtihiihtäjälle varoitus Therese Johaugista: "Hirviö"

Norjan maastohiihtotähden Astrid Öyre Slindin valmentaja Chris Jespersen varoittaa suojattiaan harjoittelemisesta lajilegenda Therese Johaugin kanssa.

Maajoukkueen ulkopuolella harjoitteleva Slind, 36, voitti Planican MM-kisoissa viestikultaa sekä 30 kilometrillä pronssia. Keskustelun aiheena onkin nyt ollut, mikäli Slindin tulisi ottaa paikka vastaan maajoukkueesta. Slindin lisäksi maajoukkueen ulkopuolella viime kaudella olivat Kristine Stavås Skistad ja Johannes Hösflot Kläbo.

Norjan hiihtoliitto on viestittänyt, että se haluaa kaikki kolme mukaan maajoukkueeseen. Yksi kysymysmerkkikin vielä löytyy, hiihtolegenda Therese Johaug. Slind aikoo joka tapauksessa jatkaa valmentajansa Jespersenin kanssa, vaikka liittyisikin maajoukkueen mukaan. 

Jespersen on skeptinen sen suhteen, että hänen suojattinsa osallistuisi maajoukkueen toimintaan ja varsinkin silloin, jos Johaug on mukana. Jespersen ei usko, että muut maajoukkuenaiset hyötyvät Johaugin läsnäolosta. 

– Johaug on täysin toiselta planeetalta. Hän on hirviö hapenottokykynsä kanssa ja alamäissä. Hän harjoittelee sellaisella tavalla, että mikäli muut tulevat mukaan, niin heidät murskataan. Hän (Slind) tappaa itsensä, jos hän harjoittelee Johaugin kanssa, Jespersen sanoi NRK:lle.

Sitä olemme työstäneet viimeiset kolme vuotta, ettei hänen pitäisi vaivautua osallistumaan treeneihin. Hän on tehnyt sen erittäin hyvin, sanoo valmentaja ja huomauttaa myös, että Slind voi innostua jopa helpompaa vastusta vastaan ​​kuin Johaugia.

Slind on eri kannalla Jespersenin kanssa. Hän näkee etua siinä, että pääsee harjoittelemaan sellaisten hiihtäjien kuin Anne Kjersti Kalvån, Udnes Wengin kaksosten (Lotta ja Tiril) ja Heidi Wengin kanssa.

– Kaikki osa-alueeni eivät ole parasta ja joissain tarvitsen hyvää harjoitusvastusta. En usko, että se on pelkästään negatiivista, mutta Chris on suurten puheiden mies, Slind totesi.

Lue myös:

    Uusimmat