Norjalaistähti tienannut muhkeat palkintorahat MM-kisoista: "Ehkä säästöönkin jää"

Ampumahiihdon MM-kisat eivät ole vielä puolivälissäänkään, mutta kisojen kuningattareksi on jo vahva ehdokas. Norjan Marte Olsbu Röiseland voitti avauspäivänä sekaviestin, jatkoi seuraavana päivänä pikakisan mestaruudella ja ylsi sunnuntaina takaa-ajossa MM-pronssille. Mitalien lisäksi kotiinviemisiksi on jo nyt muhkeasti palkintorahaa: kolmesta kisasta on koossa 46  000 euroa.

–  Se on paljon rahaa. Olen todella tyytyväinen, että (kansainvälinen ampumahiihtoliitto) IBU mahdollistaa sen, että ampumahiihdolla elää, Röiseland sanoo.

Lajin eliittiin vasta viime vuosina noussut 29-vuotias Röiseland kuitenkin muistuttaa, että tie isoihin tuloihin on ollut pitkä.

–  Kuulostaa mahtavalta tienata tuollainen määrä muutamassa päivässä, mutta tuota voi myös jakaa vuosien mittaisen kovan työn ajalle.

"On tärkeää elääkin"

Määrä ei tuohon jääne MM-Anterselvassa, sillä Röiseland toivoo kisaavansa kisoissa kaikki neljä jäljellä olevaa matkaa eli myös torstaisen MM-parisekaviestin. Palkintorahaa ei kuitenkaan mene rankan MM-rupeaman jälkeen sen pidempään lomamatkaan.

–  On tärkeää elääkin urheilun ohella, mutta minulla oli viime vuonna aika pitkä häämatka. Joten tuskin nyt teen lomamatkaa, taidan vain rentoutua kotona. Urheilu-uran jälkeenkin on elämää, joten ehkä säästöönkin jää, Röiseland nauraa.

Suomalaisten palkintotienestit kisoista odottavat vielä. Sekaviestissä Suomi oli yhdeksäs ja henkilökohtaisten matkojen paras sijoitus on Kaisa Mäkäräisen 22. sija takaa-ajossa. Kisat jatkuvat tiistaina naisten normaalimatkalla.

Lue myös:

    Uusimmat