Norjalaistähden karmea hetki hiihto-osuudella – joutui kääntymään ympäri: kulta karkasi nolosti

Norjan yhdistetyn tähtiurheilija Jarl Magnus Riiber tunaroi mahdollisuutensa voittoon nolosti olympialaisten suurmäen kilpailun hiihto-osuudella.

Riiber hiihti harhaan ensimmäisen hiihtolenkin jälkeen, kun hän valitsi loppusuoralle johtavan ladun. Norjalainen joutui palaamaan pitkän matkan oikealle reitille, ja hävisi virheensä takia noin puoli minuuttia muihin nähden.

Riiber johti mäkiosuuden jälkeen 44 sekuntia. Norjalaisen johto oli ennen virhettä suunnilleen saman verran, mutta harhaan hiihtämisen jälkeen ero oli kaventunut kymmeneen sekuntiin. Lopulta Riiber hyytyi muiden vauhdissa ja hiihteli maaliin vasta kahdeksantena 39,6 sekuntia kärjen perässä.

Riiber pääsi mukaan suurmäen kilpailuun pitkän karanteenijakson jälkeen. Hän vapautui Pekingissä karanteenihotellista vasta päivää ennen tiistain kilpailua. Mäkiosuudella norjalainen oli täysin ylivoimainen, ja oli todella vahvoilla vielä hiihto-osuudella ennen virhettään.

Norjalaiset pääsivät juhlimaan Riiberin epäonnesta huolimatta kilpailussa kaksoisvoittoa. Suurmäen kilpailun voitti Jörgen Gråbak ja Jens Lurås Oftebro oli toinen. Japanin Akito Watabe oli kolmas.

Ilkka Herola oli parhaana suomalaisena 16:s. hiihto-osuus käytiin erittäin kylmissä ja raskaissa olosuhteissa.

Lue myös:

    Uusimmat