Nooralotta Nezirillä alkoi sydän jyskyttää videosta – lataa kesään kivikovan tavoitteen

Nooralotta Neziri kilpailee Annimari Kortteen tavoin harvinaisella matkalla 200 metrin aitajuoksussa Oslon Bislettillä 11. kesäkuuta. Neziri suhtautuu tapahtumaan rennosti, mutta kesään hänellä on kova tavoite: ottaa 100 metrin aitojen Suomen ennätys takaisin haltuunsa.

Neziri näki C Moren Urheilusuoran haastattelun alla videon Bislettiltä viime vuodelta, kun Norjan Karsten Warholm juoksi 400 metrin aitojen Euroopan ennätyksen 47,33. Myöhemmin kesän aikana Warholm paranteli ennätystä vielä kahteen otteeseen, aina 46,92:een.

– Minulla alkoi heti vähän sydän jyskyttää. Alkoi jännittää, kun näki Warholmin juoksun, Neziri sanoi.

Nezirille palasivat mieleen omatkin muistot Bislettiltä. Hän kilpaili siellä jo 2012, mutta jäi tuolloin 100 metrin aitojen alkueriin.

– Siellä on minun ensimmäiset Timanttiliiga-kokemukseni, kun pääsin sinne monta, monta vuotta sitten. Meillä oli duelli Isabelle Pedersenin kanssa, Neziri sanoo norjalaisesta, joka on nyt jälleen tulossa vastaan.

"Hauskaa"

Viime vuoden kesäkuussa Neziri oli Bislettillä Timanttiliigan kilpailussa seitsemäs tuloksella 13,18.

– Se tuli niin nopealla aikataululla, että en ollut siellä parhaassa iskussani, mutta hyvä tunnelma siellä kisoissa aina on.

Ensi viikon torstaina aitamatka on samalla stadionilla tuplasti pidempi ja tapahtuman nimi Impossible Games.

– En ehkä odota kakkosen aitoja samalla tavalla kuin satasen aitoja, mutta tuo on hauskaa. Vähän rennompi kilpailu. Ei ole suorituspainetta samalla tavalla.

– Toki lähden juoksemaan hyvän juoksun ja haluan voittaa koko kisan, mutta ennen kaikkea täytyy ottaa tuo nopeuskestävyysharjoituksena.

Elokuussa 100 metrin aitoja ulkomailla?

Neziri aikoo juosta kesän aikana Suomessa paljon kisoja Motonet GP -sarja, Kalevan kisat ja Paavo Nurmi Games mukaan lukien. Elokuussa hän toivoo pääsevänsä juoksemaan 100 metrin aitoja ulkomaillekin.

Nezirin tavoitteena on palata Suomen ennätys -naiseksi. Nezirin vuonna 2016 aitoma ennätys on 12,81, joka pysyi muutaman vuoden SE:nä, kunnes Annimari Korte otti viime vuonna Suomen ennätyksen nimiinsä ajalla 12,72.

– En koe viime kautta minulta niin vahvana kautena, kun olin melkein koko kesän loukkaantuneena, mutta nyt olen ainakin terve. Minulla ei ole mikään muu tavoite kuin juosta oma ennätys ja parantaa Suomen ennätystä, Neziri painoi.

Miten Neziri ottaa tuplasti pidemmän matkan askelluksessaan huomioon? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat