Nolo moka pilaa juhlalookin

Eleganttikin juhla-asu menee pilalle, kun alta vilkkuvat pikkuhousujen rajat tai hame kinnaa sääriin.

Onko pikkujoulukauden juhlamekko jo katsottuna valmiiksi? Tärkein asuste eivät välttämättä ole upea kenkäpari tai kallis laukku, vaan oikeanlaiset alusvaatteet.

Pukeutumisen luulisi alkavan alusvaatteista, mutta monesti ajatellaan, että piiloon jäävällä vaatekerralla ei ole niin väliä. Huonot alusvaatteet tai oikeanlaisten alusvaatteiden puute näkyy kuitenkin päälle päin.

Siloita vartalon muhkurat

Erityisesti silkki, trikoo ja satiini paljastavat vartalon muhkurat armottomasti. Muotoilevia alusvaatteita ja alushameita saatetaan pitää mummomaisina, mutta tosiasiassa ne löytyvät monen kuuluisankin kaunottaren juhlalookin alta.

Älä valitse myöskään liian tiukkoja alusvaatteita. Näkyvistä pikkuhousunrajoista on usein syyttäminen liian tiukkoja alusvaatteita. Rintaliiveistä tai korkeavyötäröisistä alushousuista tursuavat makkarat oikein korostavat muhkuroita ja lisäksi tiukat resorit voivat hiertää ihoa epämukavasti. Liian pienen koon valitseminen ei taio sinusta pienempää.

Kiinnitä huomiota myös materiaaleihin. Puuvillaiset alusvaatteet eivät hiosta, mutta niissä on usein paksummat saumat kuin keinokuiduista tai esimerkiksi silkistä valmistetuissa hepeneissä. Juhlaan kannattaa siis valita muuta kuin perus-Sloggeja.

Muista alushame!

Onko hameessasi vuorikangas? Erityisesti edullisissa hameissa säästetään monesti vuorauksista. Lopputulos voi olla se, että hame ei laskeudu kauniisti. Lisäksi hame voi kinnata harmillisesti sääriin. Tiedäthän tilanteen: kävellessäsi hameen helma tuntuu tarttuvan sääriin ja hilautuvan ylös askel askeleelta.

Ennenvanhaan alushame oli itsestäänselvyys, joka kuului olennaisena osana naisen pukeutumiseen. Alushameen ansiosta päälliskangas pääsee laskeutumaan kauniisti eikä kuulla läpi. Onkin ihmeellistä, että hyödyllinen vaatekappale on hylätty modernissa pukeutumisessa.

Lue myös:

    Uusimmat