Nokkosletut

Kokeile terveellisiä nokkoslettuja! Muista kerätä nokkoset puhtaalta paikalta. Huuhdo ja kiehauta lehdet ennen käyttöä. Voit käyttää lettutaikinaan nokkosten tilalla myös pinaattia.

Noin 30 kpl

  • 2 kananmunaa
  • 5 dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
  • 2½ dl Myllyn Paras karkeita tai erikoisvehnäjauhoja (tai sämpyläjauhoseosta)
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa (Pan)
  • 100 g ryöpättyjä tai nuoria silputtuja nokkosen lehtiä

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi.

VINKKI: Kokeile yrteillä, eli nokkosen tilalla voit kesällä käyttää itse kasvattamia tai torilta ostettuja yrttejä. Silppua ne pieneksi taikinan joukkoon, ei tarvitse ryöpätä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat