Nokia 9 PureView tuli myyntiin Suomessa

Nokia-puhelinyhtiö HMD Globalin Nokia-älypuhelinmalliston pitkään odotettu uusi lippulaivamalli Nokia 9 PureView tuli Suomessa myyntiin tänään 14. maaliskuuta. Nokia 9 PureView julkistettiin 24. helmikuuta.

Nokia 9 PureView’n suositushinta Suomessa on 599 euroa, eli se on hinnoiteltu varsin kilpailukykyisesti puhelimen ominaisuudet huomioiden. Puhelin on ollut ennakkotilattavissa julkistuksestaan lähtien. Ennakkotilaajille ei ole ollut tarjolla erityisiä kaupanpäällisiä.

”Nokia 9 PureView esiteltiin maailmalle hieman yli kaksi viikkoa sitten Mobile World Congress ‑tapahtumassa Barcelonassa ja nyt se saapuu Suomeen. Puhelin on herättänyt valtavaa kiinnostusta, ja sen ennakkomyynti on jopa ylittänyt odotuksemme. Edistyksellisten kuvausinnovaatioiden lisäksi Nokia 9 PureView tarjoaa puhtaan Android-käyttökokemuksen Android One -käyttöjärjestelmä- ja -turvapäivityksillä vahvistettuna. Puhelin siis vain paranee käytössä ja uudistuu koko ajan”, HMD Globalin Pohjois-Euroopan liiketoimintajohtaja Ossi Korpela sanoo.

Suurin osa ensimmäisestä Nokia 9 PureView -toimituserästä meni ennakkotilaajille, ja esimerkiksi Elisan ja Verkkokauppa.comin varastosaldot kertovat puhelimen loppuunmyynnistä. Lisää puhelimia on kuitenkin tulossa nopealla aikataululla, ja saatavuuden pitäisi parantua rivakasti.


Nokia 9 PureView -älypuhelimeen pääsee tutustumaan tulevana viikonloppuna myös Kuva & Kamera ‑tapahtumassa Messukeskuksessa Helsingissä. HMD Global tekee yhteistyötä maailmanlaajuisesti useiden huippukuvaajien kanssa. Yksi heistä on suomalainen Instagram-tähti Konsta Punkka.

Konsta Punkan voi tavata Kuva & Kamera -tapahtumassa Nokia Mobile -osastolla (osasto 5d30), jossa hän jakaa vinkkejä siitä, miten Nokia 9 PureView -puhelimella voi sekä ottaa että editoida huippukuvia.

Uutuuden erikoisuus ovat tietenkin sen viisi takakameraa, joista kaksi on tavallisia RGB-värikameroita ja kolme monokromikameroita. Kaikkien viiden ZEISS-optiikalla varustettujen kameroiden tarkkuus on 12 megapikseliä, pikselikoko 1,25 mikronia ja aukon koko f/1,8. Kameroissa ei ole optista kuvanvakainta ja kaikki kamerat ovat myös samanlaisia polttoväliltään, eli superlaajakulmaa tai optisen zoomin telekameraa ei kokonaisuuteen kuulu.

Kuvattaessa Nokia 9 PureView ottaa kuvan kaikilla viidellä kameralla ja taustalla järjestelmä yhdistää informaation yhdeksi tallennettavaksi kuvaksi.

Uuden monikameraratkaisun varsinainen ydin on kehitetty yhteistyössä yhdysvaltalaisen startup-yrityksen Lightin kanssa. Nokia 9 PureView’n sisältä löytyy ensimmäisenä älypuhelimena Lightin kehittämä erillinen kuvaamisen lisäpiiri, joka ohjaa kameroiden toimintaa.

HMD Globalin mukaan Nokia 9 PureView’n kameraratkaisu tuo kuviin enemmän valoa, tarjoaa parhaimman dynaamisen alueen mitä kamerapuhelimissa on nähty (12,4 stoppia) tallentaen sekä kirkkaat että tummat kohdat oikein ja yksityiskohtaisesti, sekä tallentaa kattavan 1 200 tason syvyyskartan, mikä mahdollistaa tarkennuksen jälkikäteen haluttuun kohtaan.

Viiden takakameransa lisäksi Nokia 9 PureView’ssä on 5,99 tuuman PureDisplay-markkinointinimeä HDR-tukensa myötä kantava P-OLED-näyttö 18:9-kuvasuhteella ja 2880×1440 pikselillä sekä 20 megapikselin etukamera. Sormenjälkilukija löytyy näytöstä ensi kertaa Nokia-älypuhelimissa.

Sisuksissa Nokia 9 PureView’ssä on Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia. Pohjasta löytyy USB-C-liitäntä, mutta erillistä kuulokeliitäntää ei ole. Pöly- ja vesitiiviin (IP67-luokitus) Nokia 9 PureView’n rakenteessa on edessä ja takana Gorilla Glass 5 -lasi, ja puhelin tukee myös akun langatonta latausta.

Värivaihtoehtoja Nokia 9 PureView’stä on vain yksi, tummansininen Midnight Blue.

Nokia 9 PureView’n tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • 5,99 tuuman ja 18:9-kuvasuhteen P-OLED HDR PureDisplay -näyttö 2880×1440 pikselillä
 • Sormenjälkilukija näytön alla
 • Viisi 12 megapikselin takakameraa, kaksi värikennolla ja kolme monokromikennolla, f/1,8-aukon ZEISS-optiikka ja 1,25 mikronin pikselikoko, LED-kuvausvalo, myös ToF-lasertarkennus
 • 20 megapikselin etukamera 1,0 mikronin pikselikoolla
 • Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri
 • 6 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • USB-C-liitäntä (ei 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää)
 • 3 320 milliampeeritunnin akku
 • Pikalataus ja langaton lataus (Qi)
 • Mitat 155 x 75 x 8 millimetriä
 • Paino 172 grammaa
 • Pöly- ja vesitiivis (IP67, upotus 1 metriin 30 minuutiksi)
 • Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio (Android One)

Lue myös:

  Uusimmat