Njassa

Tv-katsojillekin tutuksi tullut radioääni Njassa paneutui haastattelussamme asumisen peruskysymyksiin. Levyraadin vakiovieras tunnustaa avoimesti viettävänsä vapaa-aikaa kotisohvalla maaten.

Nimi: Njassa Ikä: 40

Perheen koko: Sopiva

Unelmakoti:

Unelmakoti olisi ehkä se omakotitalo lähellä vettä. Sellainen perussetti. Näin kerran japanilaisen arkkitehdin tekemän talon, jossa oli ulkoapäin katsottuna aika vähän ikkunoita, mutta sisäpuolella avautui aika mahtavia visioita. Unelmakodissa olisi allas, viehättävä puutarha, jossa asuisi rauha ja tietysti siellä olisi karppilammikko. Ylipäätään parasta on se, että katsoo ja kuulee ruohon kasvavan. Puutarhassa on myös tärkeää, että ruoho on hyvin hoidettu ja kaunis. Se, mitä ihmisellä on ympärillään, sitä ihminen on myös sisältä. Muistakaa aika ajoin siivota komerot!

Mikä kotona ärsyttää:

Mikä kotona ei ärsyttäisi, ehkä se vois olla parempi kysymys! Kun pistän televison päälle, se ärsyttää. Olisi hyvä, että välillä kun tulee kotiin, ei pistäkään tv:tä päälle moneen tuntiin. Valitsee sen sijaan katsottavat ohjelmat. Televisio on yleensä aivan liian dominoivassa asemassa kotona; kotona on paljon rauhallisempaa ja helpompaa olla, kun tv on kiinni. Ylipäätään kyse on siitä jatkuvasta kaaoksesta, mikä kotona vallitsee. Jos yhden paikan pistää muka järjestykseen, mitä ei tee, johtuen siitä, että jos rupeat järjestämään yhtä paikka, joudut järjestämään seuraavan paikan. Kun ympyrä on sulkeutunut, sinun täytyy aloittaa kierros uudelleen, koska kaikki on taas epäharmoniassa. Ihmiset yrittävät tehdä liikaa hyvää, ihmisten pitäisi vaan antaa olla.

Rakkain huonekalu:

Sohva, jossa tulee löhöttyä. Ristiriitaista on se, että kun makaat sohvalla, ja mitä pidempään makaat, sitä epämiellyttävämmäksi se käy. Selkä väsyy, kun et löydä omaa hyvää asentoa. Toisaalta loskaisena päivänä tarpoessasi kassien kanssa kotiin päin ja odotellessasi metroa, ajattelet, että voi kun pääsisi nyt sohvalle makaamaan.

Mieluisin paikka kotona:

No se on se sohva...Riippuu siitä, mikä on "se juttu" (esim. piha). Uskomatonta on se, että kun on koko pienen ikänsä asunut kaupungin kivikylässsä keskellä autojen metakkaa, ja nyt on päässyt paikkaan, missä on puita ja juttuja, ja niistä on alkanut pitää enemmän ja enemmän. Silloin sun on hyvä olla kotona, kun voit avata oven ja mennä ovesta ulos. Kaupungissahan se on ongelmallista.

Kodin parhaat värit: Ehdottomasti eri vihreän sävyt, kulta, kellertävät värit. Ne ovat rauhoittavia värejä. Valkoiset seinät ovat miellyttäviä, kun on välimeren valo. Vaaleat värit ovat kovia. Valkoinen näyttää kaiken lian liian selkeästi, parempi että se on maastoutuneena.

Mihin käyttäisit remonttireiskaa? Voisi tulla ihan hyvin. Mitä varten se remontti ei ole vielä alkanut, niin päätöstä siitä, olisiko ensimmäisenä vuorossa lattia vai kylpyhuoneen wc-kombinaatio, ei ole tehty. Jompikumpi näistä - mieluiten molemmat. Itse voisi olla viikon poissa, ja kun tulisi kotiin, kaikki olisi mukavan luxusta.

Eniten käyttämäsi ruuanlaittoväline: Vaikea sanoa, olisko se mahdollisesti kattila vai wok/paistinpannu. Ilman kattilaa ei voi valmistaa wokkilisuketta. Wokkipannu on meikäläisen paistinpannu; ei tarvitse hirveästi käyttää rasvaa, ja se on helppo pitää kuosissa

Miltä kotonasi tuoksuu?

Yleensä mahdollisimman raikkaalta; se on ainakin unelma. Suomessa kunnollinen ilmastointi on laiminlyöty. Kun Suomessa rakennettiin taloja, tärkeintä oli, että pidettiin kylmä ilma ulkona, mutta ilmahan ei näin ollen vaihdu. Sen takia on homevaurioita, joita edelleenkin vähätellään.

Siivousvinkkisi: Ota itseäsi niskasta kiinni ja anna mennä.

Pakkomielteet pyykinkäsittelyssä:

Ei ole. Likapyykkiä on aina, ja se ei lopu koskaan

Lempiruokasi: Kaikki ruoka maistuu. Niin opetettiin kotona.

Juomasuosituksesi:

Juokaa tarpeeksi vettä. Ihminen ei tarvitse muuta kuin kävelemistä ja veden juomista.

Paras reseptisi:Paista kaikkea ja maistele välillä. Yllättävän usein siitä syntyy jotakin. Perussetissä on lihaa (kalaa, kanaa, katkarapua, harvemmin sikaa) ja sekaan lisään paljon kasviksia ja mausteita. Yritän löytää pizzapohjan salaisuutta keittokirjasta, mutta sitä ei tahdo löytyä millään.

Njassa vastaili kysymyksiin marraskuussa 2002.

(HV-MTV3i)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja