Mainos

Nissan Qashqaista löydetty päästöhuijauslaite

Reutersin tietojen mukaan Nissan Qashqai -kaupunkimaastureista on löydetty päästöjä manipuloiva laitteisto Etelä-Koreassa tehdyn tutkinnan yhteydessä.

Nissan haastoi Etelä-Korean ympäristöministeriön oikeuteen viime vuonna sen jälkeen, kun ministeriö langetti valmistajalle 280 000 dollarin sakot diesel-Qashqain päästötesteissä huijaamisesta. Ministeriö myös keskeytti mallin myynnin ja määräsi 814 autoa kutsuttaviksi takaisin.

Huijauksen kiistänyt japanilaisvalmistaja toivoi oikeuskäsittelyn johtavan myynnin jatkumiseen ja takaisinkutsun perumiseen, mutta toisin kävi.

Tuomioistuimen mukaan Qashqai-mallista on löytynyt päästöjä manipuloiva laitteisto, joka sammuttaa typenoksidipäästöjä rajoittavan järjestelmän, kun autolla ajetaan tosielämän olosuhteissa.

– On syytä olettaa, että kyseessä oleva ajoneuvo on saanut sertifioinnin laittomin keinoin, tuomioistuin totesi.

Nissan pitäytyy edelleen kannassaan ja vakuuttaa, ettei sen autoihin ole asennettu huijausohjelmistoja.

Etelä-Korean hallitus suoritti testejä 20 dieselautolle sen jälkeen, kun Volkswagen jäi kiinni omasta päästöhuijauksestaan. 

Etelä-Koreassa myytävät diesel-Qashqait valmistetaan Nissanin Sunderlandin-tehtaalla Englannissa. Niissä käytetään Renaultin 1,6-litraisia dieselmoottoreita.

***

0:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.