Mainos

Nils Torvalds: "Suurin turvallisuushaasteemme liittyy kahteen mieheen, joilla ei ole kaikki muumit laaksossa"

2:12

Europarlamentaarikko Nils Torvalds (r.) pitää epätodennäköisenä uutta Brexit-äänestystä Britanniassa. Hän on kuitenkin sitä mieltä että Euroopan puolustusyhteistyötä on mietittävä entistä tarkemmin Putinin ja Trumpin arvaamattomuuden vuoksi. 

Europarlamentaarikko Nils Torvalds (r.) ei  juuri usko uuteen Brexit-äänestykseen.

–  Kaikki riippuu kesäkuun äänestyksen tuloksista. Jos brittien parlamenttiäänestyksessä käy niin, että yhtäkkiä mielipide olisi kääntynyt - minä en usko siihen - niin sitten ollaan uudessa tilanteessa.

Jos kaikki menee niin kuin voidaan olettaa, että konservatiivit korjaavat melko hyvän voiton  koska oppositio on niin hajalla, niin ei siinä mitään muuta mahdollisuutta ole. Sitten mennään, Torvalds sanoo. 

– Ja vaikka joku jossain vaiheessa yrittäisi vetää hätäjarrua ja sanoa että älkää nyt ihmeessä, niin sitä hätäjarrua olisi pitänyt käyttää vähän aikaisemmin. Juna on jo liikkeellä ja sen pysäyttäminen on jo aika vaikeata.

Kansanäänestys väärien olettamusten mukaan

 Torvalds myöntää että britit äänestivät tietämättä mistä äänestivät.

– Sehän on politiikan yleinen ongelma, hän toteaa.

–  Olisihan se ollut mahdollista laskea jo Brexit-äänestyksen aikana mitä tästä seuraa. Sille, että yleinen mielipide meni virheellisten olettamusten mukaan, me emme voi mitään.  Voidaan tietysti itkeä että keltainen lehdistö toimi tietyllä tavalla ja häikäilemättömät populistit esittävät mitä esittävät. Meidän tehtävämme on esittää sellaisia vaihtoehtoja joita ihmiset voivat uskoa. Jos he eivät halua kuulla tai uskoa meidän parempia viestejä, niin se on vain niin, Torvalds pahoittelee. 

"Ei kaikki muumit laaksossa"

Torvalds on seurannut myös Yhdysvaltain ja EU:n kuoppaista matkaa ristiriitaisin tuntein.

–  Mielestäni suurin turvallisuuspoliittinen haasteemme liittyy kahteen mieheen joilla ei ole kaikki muumit laaksossa, Torvalds täräyttää vastauksena Brexitin puolustuspolitiikkavaikutuksiin.

– Me emme tiedä mitä tapahtuu Trumpin suhteen Yhdysvalloissa, me emme tiedä millaisia suunnitelmia Vladimir Putinilla on. Ja jos nämä lähtevät liikkeelle, me joudumme miettimään aika perusteellisesti eurooppalaista turvallisuusyhteistyötä.


Trumpin Brexit-riemu herättää Torvaldsissa hymähdyksiä.

– Se kuulostaa siltä että Trump ei ole tehnyt ihan kaikkia kotiläksyjään. Hänhän antoi hiljattain haastattelun, jossa totesi että "tämähän on paljon vaikeampaa kuin mitä uskoin". Sanoisin että hyvä että huomaa että on vaikeampaa. Se on ehkä pieni askel siinä oppimisprosessissa, Torvalds naurahtaa.

–  En minä herää keskellä yötä tukka pystyssä miettimään näitä asioita, tukka on pystyssä muista syistä, mutta niin se kyllä on, että turvallisuuspoliittiset palaset ovat liikkuneet näiden viime vuosien aikana, Torvalds toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.