Niko Ranta-ahon epäillään järjestäneen Janne "Nacci" Tranbergille asunnon Espanjassa – Ex-Cannonball käytti auttajastaan mystistä salanimeä "Valkoinen Kobra"

5:11
Video: Jo aiemmin kerrottiin, että Tranbergin ja Ranta-ahon rikosepäilyjen uskotaan liittyvän toisiinsa.

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisi epäilee, että huume- ja dopingrikoksista epäilty liikemies Niko Ranta-aho auttoi Cannonballin entistä johtohahmoa Janne ”Nacci” Tranbergia asunnon järjestämisessä pakomatkalla Espanjassa.

Tranberg kertoo omasta elämästään kertovassa kirjassa Wanted – Suomen etsityimmän rikollisen tarina liikemiesystävästä, joka auttoi häntä asunnon järjestämisessä Espanjassa. Tranberg oli kirjassa kuvattujen tapahtumien aikaan paossa viranomaisia.

Tranberg on nimennyt ystävän "Valkoiseksi Kobraksi". Poliisin epäilyjen mukaan ”Valkoinen Kobra” on Niko Ranta-aho.

– Uudesta kämpästä onkin kiittäminen ystävääni, joka järjesti sen nopealla aikataululla. Tätä kaveria kutsuttiin lempinimellä Valkoinen Kobra. Kobra oli liikemies, paino sanalla liikemies. Ei rosvo kuten minä, eikä mikään gangsteri. Kobra oli tyylikäs ja hyväkäytöksinen herrasmies. En luota juuri kehenkään nykyään, mutta tähän kaveriin luotin paljon, Tranberg kertoo kirjassa.

Molemmat epäiltynä samassa rikoskokonaisuudessa

Sekä Ranta-ahoa että Tranbergia epäillään nyt samassa rikoskokonaisuudessa törkeästä huumausaine- ja törkeästä dopingrikoksesta.

Ranta-aho on ollut vangittuna heinäkuun puolivälistä asti.

Tranberg pakeni Suomesta uudenvuodenyönä 2018. Hän jäi kiinni kolmisen viikkoa sitten Espanjan Aurinkorannikolla Esteponassa lähes kaksi vuotta kestäneen pakomatkan jälkeen.

Tranberg on viranomaisten hallussa Espanjassa, ja hänet on määrä noutaa Suomeen heti luovutuspäätöksen jälkeen. Tiedossa ei ole, vastustaako Tranberg luovutusta.

Näin Tranberg kertoi asunnon vuokraamisesta kirjassa

Tranberg avaa kirjassaan asunnonvuokrausasiaa enemmänkin.

– Jouduin maksamaan lähes vuoden vuokran etukäteen, koska aikatauluni oli tiukka ja asunnon omistaja näin vaati. Selvisi yllättäen, että asunto oli kymmenen vuotta sitten tapaamani brittiläisen kaverin vaimon vanhempien asunto. Maailma on pieni.

– Kobra oli ilmoittanut, että asuntoon tulevalla asukkaalla on Europol-haku päällä ja kansallisuus on Suomi. Brittikaveri oli todennut tuntevansa yhden suomalaisen, nimeltään Nacci, jolla oli harrikka, Tranberg kertoo.

Kobra oli Tranbergin kertoman mukaan laskenut 15 000 euroa käteisellä britin käteen.

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt Ranta-ahon omaisuutta pantavaksi vakuustakavarikkoon enintään määrä, joka vastaa arvoltaan neljää miljoonaa euroa. Se on arvio Ranta-ahon huume- ja dopingrikoksilla saamasta rikoshyödystä.

Ranta-aho kiistää rikokset.

Laajassa rikoskokonaisuudessa on kaikkiaan kymmeniä epäiltyjä. Oikeudenkäyntiin on varattu kuukausia, ja se alkanee ensi vuoden tammikuussa. 

Janne Tranbergin elämästä kertovan kirjan Wanted – Suomen etsityimmän rikollisen tarina on toimittanut MTV Uutisten rikostoimittaja Pekka Lehtinen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja