Mainos

Niklas Herlin ja vanhukset kohtasivat ryöstäjänsä oikeudessa

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tänään Kone-miljonääri Niklas Herlinin huhtikuiseen ryöstöön liittyvä oikeudenkäynti. Syyttäjä vaatii Herlinin ja neljän muun henkilön ryöstöstä vankeusrangaistuksia kahdelle romanialaismiehelle. Herlin ei vaadi ryöstäjiltä korvauksia.

Miehet myönsivät oikeudessa varastaneensa uhrien lompakot, mutta suurimmassa osassa tapauksista he kiistivät käyttäneensä väkivaltaa tai edes uhanneensa Herliniä kurkunleikkausliikkeellä, kuten tämä oli tapauksesta kertonut.

Huhtikuun aikana tehdyissä ryöstöissä miehet saivat saaliikseen pieniä rahasummia ja kännyköitä. Ensimmäisessä neljässä tapauksessa kaava oli ennalta sovittu: miehet valitsivat uhrinsa kaupan tai apteekin kassalta. He katsoivat, minne iäkäs uhri pisti lompakkonsa ja seurasivat tätä kotimatkalla. Tuolloin miehet hyökkäsivät vanhuksen kimppuun. Toinen miehistä piti uhrista kiinni, toinen anasti lompakon. Oikeudessa vanhukset kertoivat saaneensa rytäkässä sairaalahoitoa vaatineita vammoja, kuten luunmurtumia.

Miesten viimeinen uhri oli Niklas Herlin. Hänen kimppuunsa miehet hyökkäsivät Helsingin keskustassa ja mursivat Herlinin polvilumpion.

Miehet saivat saaliikseen Herlinin lompakossa olleet 130 dollaria.

- Polvilumpioni halkesi, eikä se ole vielä kunnossa. On hyvin mahdollista, että se paranee, mutta paraneminen vie ainakin vuoden, kertoi oikeudenkäyntiin kainalosauvalla linkuttaen saapunut Herlin.

Miehet saatiin kiinni välittömästi ryöstön jälkeen Helsingin rautatieasemalta.

- Minulla ei ole korvausvaateita. Lähinnä toivon, että heidät vietäisiin takaisin Romaniaan.

Syyttäjä vaatii 20-vuotiaalle miehelle yli kahden vuoden ehdotonta rangaistusta viidestä ryöstöstä ja 16-vuotiaalle yhden vuoden kahdeksan kuukauden vankeusrangaistusta viidestä alaikäisenä tehdystä ryöstöstä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.