Nikita Mazepin törttöili – Sebastian Vettel tuomariston tutkinnassa

F1-tuomaristo oli työllistettynä Bahrainin GP:n aika-ajoissa lauantaina. Taustalla oli muun muassa Haasin venäläiskuljettajan Nikita Mazepinin pyörähdys, jonka myötä Aston Martinin Sebastian Vettel on yhä tutkinnan kohteena.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 26.-28.3.
Su: Bahrainin GP klo 18.00, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vettel-tutkinta on peräisin Bahrainin GP:n aika-ajon ensimmäisestä osiosta, kun Haasin tulokaskuljettaja Mazepin pyörähti viimeiselle aikakierroksella lähdettäessä niin, että hän aiheutti radalle keltaiset liput.

Nämä puolestaan heijastuivat hänen takaa nopealle aikakierrokselle lähteneille kuljettajille, eli tässä tapauksessa Vettelille.

Saksalaismestaria kuullaan ennen sunnuntain kisan alkua.

F1-tuomaristo suoritti myös toisen tutkinnan, jonka kohteena oli neljä eri kuljettajaa. Läpikäynnin alla olivat Alpinen Esteban Ocon, Aston Martinin Lance Stroll ja Vettel sekä Williamsin George Russell.

Kyseinen tutkinta kohdistui aika-ajon ensimmäisen osion loppuhetkiin, jolloin mutkassa kahdeksan heilutettiin keltaisia lippuja. Nämä olivat peräisin Ferrarin Carlos Sainzin auton hyytymisestä.

– Tutkinta osoitti, että jokaisen tapauksen kohdalla kuljettaja kellotti selkeästi hitaamman sektoriajan. Tämä tuli ilmi niin videolta kuin telemetriatiedoista, tuomaristo tiedotti päätöksestä.

Täten tuomaristo ei antanut kenellekään neljästä kuljettajasta minkäänlaisia seurauksia kyseisestä tapauksesta.

Neljästä tutkinnan alla olleista kuljettajista Ocon ja Vettel tippuivat ensimmäisessä osiossa. Sen sijaan Russell ja Stroll etenivät jatkoon. Stroll selvitti tiensä aina kolmanteen osioon.

Lue myös:

    Uusimmat