Nike voitti: Oikeus määräsi jenkkiräppäriä lopettamaan "Saatanakenkien" myynnin – katso videolta, millaiset kohutut kengät ovat

0:27
Katso videolta, minkälaiset kohutut kengät ovat.

Yhdysvalloissa liittovaltion tuomari asettui Niken puolelle ja käski ainakin toistaiseksi lopettamaan ”saatanakenkien” -myynnin.

Yhdysvaltain käräjätuomari Eric Komitee  teki päätöksen kolme päivää sen jälkeen, kun vaate- ja kenkäjätti Nike päätti lähteä oikeustoimiin kenkiä myyvää MSCHF-taidekollektiivia vastaan.

Yhdysvaltalainen rap-artisti Lil Nas X oli lanseerannut uuden kenkämalliston, jotka kantavat nimeä ”saatanakengät”. Niiden väitetään sisältävän oikeaa ihmisen verta.

Kengät ovat muokattu versio Niken Air Max 97 -lenkkareista.

Kenkiä on valmistettu 666 paria ja ne kaikki myytiin alle minuutissa loppuun. Kengät maksoivat 1018 dollaria (863,88 euroa), joka perustuu Raamatun jakeeseen 10:18, Luukkaan evankeliumiin, jossa sanotaan: ”Minä näin saatanan lankeavan taivaasta niin kuin salaman”.

Taidekollektiivi MSCHF:n asianajajat sanovat, että Saatanakengät eivät ole tyypilliset lenkkarit, vaan ne ovat yksilöllisesti numeroituja taideteoksia.

Heidän mukaansa myyntikielto on tarpeeton, sillä kukaan ostajista ei luullut kenkien olevan yhteistyössä Niken kanssa, eikä kenkiä enää myytyjen parien jälkeen valmisteta.

Katso ylhäällä olevalta videolta, miltä myyntikieltoon asetetut Saatanakengät näyttävät!

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja