Mainos

Niinistö perussuomalaisten tilanteesta: Raja kulkee siinä, jos ihmisarvoa kyseenalaistetaan

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi perussuomalaisten puoluekokouksen myötä muuttunutta roolia. Niinistö toteaa, että perussuomalaiset näyttää nyt toiselta puolueelta kuin aiemmin. Niinistön mukaan raja tulee vastaan siinä vaiheessa, jos aletaan kyseenalaistaa ihmisarvoa.

-Ulkomaalaisista tai maahanmuutosta puhuttaessa kyllä joku voi olla maahanmuuttoa vastaan ja se on erilainen mielipide. Mutta jos aletaan olla maahanmuuttavaa ihmistä vastaan, eli kyseenalaistetaan hänen ihmisarvonsa, niin silloin ollaan toisessa ulottuvuudessa ja tässä arvoraja kulkee, Niinistö toteaa MTV Uutisten haastattelussa.

Sekä perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho että puolueen toinen varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Rangaistustuomioista puhuttaessa Niinistö ottaa esille juristien käyttämän ”tehokkaan katumisen” käsitteen.

-Tällä tavallaan pyritään korjaamaan rikkeensä jäljet ja sellaista en ole nyt havainnut, Niinistö toteaa.

Perussuomalaisten johdon EU-vastaisuudesta Niinistö toteaa, että EU:ta vastaan voidaan kyllä olla, jos siltä tuntuu. Tässäkin on kyse mielipiteestä.

-Mutta kun puhutaan Suomen hallituksesta, joka ajaa voimakkaasti EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikankin asiaa, niin silloin tulee ehkä melkoisiakin vaikeuksia, jos aletaan kysellä, että hallituksestannehan osa haluaa eroon koko EU:sta. Siinä joutuisi selittelemään, että onko suomalaisten tahto rakentaa turvallista ympäristöä ihan aito.

Ulkoministerin valintaan liittyvästä keskustelusta Niinistö muistuttaa, että Suomessa on ollut hyvä tapa, että presidentiltä ainakin kysytään ja kerrotaaan kuka aiotaan nimittää ulkoministeriksi.

Niinistö toteaa, että suomalaiset ovat hyvin turvallisuushakuista kansaa.

-Eivätkä ihan ilman syytä, jos ajattelee historiaamme. Olen aivan vakuuttunut siitä, että jos Brysselistä kyetään antamaan sanoma, että me takaamme perheenne ja sinun turvallisuutesi niin kyllä se myönteisenä koettaisiin aivan epäilemättä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.