Nico Rosberg näki Valtteri Bottaksen tehneen Lewis Hamiltonille jotain, missä hän itse ei koskaan onnistunut – "Tämä oli neljään vuoteen ensimmäinen kerta"

Valtteri Bottas piti Lewis Hamiltonin upealla tavalla takanaan Eifelin GP:n ensimmäisissä mutkissa, mutta taistelu oli lopulta turhaa, kun Bottas joutui keskeyttämään teknisen vian vuoksi vain.

Radan sisäreunasta matkaan ampaissut Hamilton irtosi toisesta lähtöruudusta hieman paremmin kuin paalupaikalta, radan ulkoreunasta kisaan startannut Bottas. Mercedekset lähestyivät ykkösmutkaa aivan rinta rinnan, ja ykkösmutkaan tultaessa Hamilton oli radan sisäreunassa jopa hieman Bottaksen edellä.

Kumpikaan ei antanut toiselle tuumaakaan periksi, ja autot aliohjasivat sen verran, että ne painuivat mutkan ulostulossa aivan asfaltoidun alueen reunalle. Hamilton tiesi olevansa hieman Bottaksen edellä mutta ei nähnyt tallikaveriaan sivupeilistä. Hän otti toiseen, päinvastaiseen suuntaan kääntyvään mutkaan leveän linjan, jolloin Bottas ilmestyikin yhtäkkiä rinnalle.

Bottaksella oli tässä vaiheessa parempi ajolinja, eikä Hamiltonilla ollut enää mahdollisuutta päästä edelle.

– Ajattelin vain, että aikamoinen liike. Hienosti tehty, Hamilton kehui kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Myös Hamiltonin entinen tallikaveri, vuoden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg ylisti Bottaksen suoritusta.

– Valtteri teki mahtavaa työtä roikkuessaan ulkopuolella ja painaessaan kaasun pohjaan, vaikka hän olikin radan ulkopuolella. Hän sai sijoituksensa takaisin, Rosberg kertasi Sky Sportsilla.

– Mahtavaa ajamista. Taisin itse yrittää tuollaista vastaavaa temppua Lewisiä vastaan, ja hävisin aina. Lewis Hamiltonia ei ohiteta ulkokautta!

Hienon liikkeen lisäksi Rosberg iloitsi myös siitä, että kyseessä oli hänen arvionsa mukaan ensimmäinen kerta pian neljään vuoteen, kun Bottas haastoi Hamiltonin tällä tavalla.

– He eivät ole koskeneetkaan toisiinsa ollessaan tallikavereita. Tänään oli neljään vuoteen ensimmäinen kerta, kun näin Bottaksen todella pitävän pintansa Hamiltonia vastaan. Toivottavasti tätä on luvassa vastedeskin, koska tarvitsemme tätä.

Avauskierroksen ilo jäi lopulta lyhytaikaiseksi, kun Bottas teki 13. kierroksen alkaessa lukkojarrutuksen, pilasi renkaansa ja putosi Hamiltonin taakse.

– Tuollaista virhettä ei yksinkertaisesti saa tehdä Hamiltonia vastaan ajaessa. Täytyy olla täydellinen, Rosberg suomi.

– Lewis oli jo aika-ajojen jälkeen köysissä, ja avauskierroksen jälkeen hän oli sitä vielä enemmän. Hän oli köysissä, ja Valtteri oli jo iskemässä häntä mutta teki sitten virheen. Se oli siinä. Lewisin itseluottamus on taas palautettu, ja Valtterin osalta peli on taas kerran pelattu. Valtteri tietää mokanneensa.

18. kierroksella Bottaksen auton voimayksiköstä katosi tehot, ja suomalainen joutui keskeyttämään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja