Nico Hülkenberg oli lähellä päätyä Red Bullin F1-autoon Saksassa – sekava tilanne pakotti tallipomon tarttumaan puhelimeen

Red Bullin F1-talli oli hyvin lähellä kiinnittää kauden puolivirallisen tuuraajan tittelin saaneen Nico Hülkenbergin kuljettajakseen Saksan kisaviikonloppuna Alexander Albonin epävarman koronatestin takia.

Alkukaudesta kahtena kisaviikonloppuna Sergio Perezin poissaolon aikana Racing Pointilla ajanut Hülkenberg oli jälleen saman tallin varakuskina, kun Lance Stroll joutui jäämään sivuun Nürburgringiltä sairastumisen vuoksi. Hän sijoittui kisassa kahdeksanneksi.

Ennen kisaviikonloppua saksalaiskuskilla olisi kuitenkin ollut tarjolla myös hänen elämänsä tilaisuus kunnon näyttöpaikkaan, sillä kärkitalleihin lukeutuva Red Bull harkitsi hänen kiinnittämistään. Taustalla oli Alexander Albonin koronatestin tulos.

– Puhuimme Hülkenbergin kanssa jo perjantaina. Alexin testitulos oli epäselvä. Se olisi voinut olla positiivinen, taustoitti Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko Sport1-kanavalle.

– Soitin Hülkenbergille heti laskeutumisen jälkeen, Marko lisäsi.

Aikataulu Red Bullin kuskivalinnoille selvillä

Hülkenberg, 33, jäi viime kauden jälkeen ilman jatkosopimusta Renault’lla, mutta hän on edelleen ollut jatkuvasti mukana siirtohuhuissa eri talleihin. Ilman ainuttakaan palkintopallisijaa edelleen oleva saksalaiskuski ei ole koskaan saanut tilaisuutta huipputiimeissä.

Alexander Albon on puolestaan ollut pitkään potku-uhan alla jäätyään Red Bullilla selvästi tallikaverinsa Max Verstappenin varjoon. Kisa meni jälleen mönkään heikon aika-ajon ja kisassa sattuneiden kolhujen takia.

Tallipomo Markon mukaan Red Bullin ja sen kakkostiimin AlphaTaurin kolmesta vahvistamatta olevasta kuskipaikasta tehdään päätökset marraskuun puolivälin Turkin kisaan mennessä.

Marko ei kuitenkaan tuominnut Albonin suoritusta surkeaksi.

– Albonin pitää suoriutua. Sitten hän saa jatkaa, Marko linjaa.

– Nürburgringillä hän esiintyi hyvin. En usko, että kovinkaan moni pääsisi kolme kymmenystä lähemmäs Maxia. Albon onnistuu siinä hyvänä päivänään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja