Lewis Hamilton yllättyi Valtteri Bottaksen aggressiivisuudesta – "Aikamoinen liike"

Mercedeksen brittikuljettaja Lewis Hamilton ajoi sunnuntaina Eifelin GP:n voittoon Saksan Nürburgringin radalla. Kisan alussa Hamilton sai kovan haasteen tallikaveriltaan Valtteri Bottakselta.

Bottas lähti kisaan ykkösruudusta. Ensimmäiseen mutkaan mentäessä Hamilton oli Bottaksen rinnalla.

– Sen jälkeen meidän molempien autot aliohjasivat. Yritin antaa hänelle tilaa. Hän oli pimeässä kulmassa, enkä nähnyt kunnolla, että missä hän menee, Hamilton kertasi.

Hamilton ehti jo hetkeksi tallikaverinsa edelle. Bottas hyökkäsi kuitenkin uudelleen – hyvin aggressiivisella tyylillä.

– Otin leveän linjan ja hän tulikin sisälle. Ajattelin vain, että aikamoinen liike. Hienosti tehty, Hamilton jakoi kunniaa suomalaiselle.

Videolla Bottaksen ja Hamiltonin avauskierroksen taistelu:

– Sen jälkeen yritin pysyä vain hänen imussaan. Pystyin pitämään hyvin huolta renkaistani. Samalla näin, että hänen renkaansa alkoivat kuoriutua. Tiesin, että minun pitää hyökätä. Sitten hänen renkaansa menivät lukkoon, Hamilton jatkoi.

Britti nousikin kisan kärkeen, kun Bottas ajautui pitkäksi radan ensimmäisessä mutkassa. Lopulta suomalainen koki teknisiä ongelmia, minkä myötä hän joutui keskeyttämään kisan.

Hamilton sai ylimääräisiä haasteita kilpailun lopulla, kun radalle tuotiin turva-auto. Tämän myötä Red Bullin Max Verstappen pääsi hänen lähelleen.

– Tämä ei ollut mikään helppo kisa. Red Bullit olivat todella nopeita. Max ajoi vahvasti koko ajan Hän sai mahdollisuuden uusintalähdössä, mutta pystyin hallitsemaan tilanteen. Lopussa näimme vielä sen, että miten hyvää heidän vauhtinsa oli, Hamilton mietti.

Tällä britti viittasi siihen, miten Verstappen vei häneltä kisan nopeimman kierroksen aivan loppuhetkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja