NHL-seurassa laitettiin tuulemaan – kaksi entistä tähtipelaajaa pihalle, päävalmentaja säästyi potkuilta

Jääkiekkoliiga NHL:ssä pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta yllättäen pihalle lentänyt Pittsburgh Penguins on laittanut valmennustaan uusiksi.

Penguins ei aio jatkaa yhteistyötä apuvalmentajiensa Mark Recchin, Sergei Gontsharin ja Jacques Martinin kanssa.

Sen sijaan päävalmentaja Mike Sullivan saa jatkaa tehtävässään.

– Tämä on vaikea päivä minulle – vaikeampi, mitä osaatte edes kuvitella. Tiedän, miten paljon he paiskivat töitä. He ovat hyviä valmentajia ja hyviä ystäviäni. Olemme kokeneet paljon kaikenlaista yhdessä. Mutta kun joukkueeseen kohdistuu kovia odotuksia ja tulosta ei tule, silloin on tehtävä muutoksia. Meidän kaikkien on kannettava vastuu siitä. Ja se lähtee minusta, Sullivan totesi seuran verkkosivuilla.

Muutokset tapahtuivat sen jälkeen, kun Penguins hävisi pudotuspelien ensimmäisen kierroksen sarjan Montreal Canadiensille.

Penguinsin GM:n Jim Rutherfordin mukaan seurassa aiotaan tehdä isoja ravisteluja viime vuosien alisuorittamisen jäljiltä.

Pihalle lentäneistä valmentajista Gontshar ja Recchi ovat tulleet tutuksi myös NHL-tähtipelaajina. Gontshar, 46, pelasi pitkään muun muassa Washington Capitalsissa ja Pittsburgh Penguinsissa. Recchi, 52, tahkosi puolestaan pitkään muun muassa Philadelphia Flyersissa.

Martin, 67, on toiminut puolestaan useiden NHL-seurojen päävalmentajana uransa aikana.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja