NHL:n topit ja flopit: Pudotuspeleissä on nähty käsittämätön ylösnousemus

MTV Sport listaa totuttuun tapaan joka maanantai maailman parhaan kiekkoliigan, NHL:n onnistujat ja epäonnistujat.

Viime viikko muistetaan dramaattisista käänteistä konferenssifinaaleissa. Suomen Olli Määtän pitkä katsomokomennus myös päättyi ja suomalaispakki käytti annetun mahdollisuuden hienosti hyväkseen.

TOP5

1. Tampa Bay Lightning

Kukapa olisi uskonut? Tampa oli kolmessa ensimmäisessä pelissä selvästi Pittsburghia heikompi, vaikka noistakin peleistä sen onnistui yksi voittaa. Pelillisesti Penguins oli kuitenkin selvästi niskan päällä ja näytti siltä, että Penguins jyrää varsin helpohkosti Stanley Cupin finaaleihin. Toisin kuitenkin kävi. Tampa otti kaksi vakuuttavaa voittoa putkeen ja yhtäkkiä ollaankin tilanteessa, missä ottelusarja on Tampalle katkolla. Loistava ylösnousemus haudan partaalta!

2. St. Louis Blues

St. Louisin kohdalla voidaan puhua hieman samanlaisesta tarinasta. Blues oli jopa häkellyttävän surkea ottelusarjan kolmannessa ottelussa, mutta neljänteen otteluun se tuli sarjaan ryminällä mukaan ja tasoitti otteluvoitot 2-2:een. Blues oli tuossa ottelussa kaikkea muuta kuin surkea ja osoitti, ettei sitä kannata laskea ulos, kun puhutaan tulevasta Cup-mestarista.

3. Nikita Kutsherov, Tampa Bay Lightning

Venäläispelaaja on ollut pudotuspeleissä maaginen. Hänen roolinsa Tampan uudessa tulemisessa on ollut vankka, sillä kahteen edelliseen otteluun on syntynyt tehot 2+3. Yhteensä pudotuspeleissä Kutsherov on iskenyt jo huikeat 11 maalia. Kevään mies.

4. Troy Brouwer, St. Louis Blues

30-vuotias laitahyökkääjä oli St. Louisin aivan nappiostos Washingtonista. Kokenut pudotuspelijyrä tietää, mitä voittaminen vaatii. Hän voitti Chicagon kanssa uransa toistaiseksi ainoan Stanley Cupin 2010 ja siitä on kertynyt pankkiin varmasti hiljaista tietoa voittamisesta. Johtaa joukkojaan toki myös tehoilla. Kymmeneen edelliseen peliin tehot 6+4!

5. Jake Allen, St. Louis Blues

Koko kevään vaihtopenkiltä pelejä katsellut Allen sai mahdollisuutensa ottelusarjan neljänteen peliin ja torjui joukkueelleen elintärkeän voiton. Esitti voittavaa maalivahtipeliä, vaikka selän taakse menikin kolme kiekkoa. Allen pysäytti tämän kevään ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan 31 kiekkoa ja oli Bluesin voiton takuumies. Jatkaa maalilla myös viidennessä ottelussa.

FLOP5

1. Pittsburgh Penguins

Penguins näytti olevan tukevasti kuskin paikalla itäisen konferenssin finaalissa Tampaa vastaan, mutta sitten tapahtui jotain merkillistä. Penguins ei saanut omaa peliään enää käyntiin ja Tampa siirtyi kahdella komealla voitolla ottelusarjassa jo 3-2-johtoon. Edes Olli Määtän väkevä paluu takalinjoille ei auttanut Penguinsia voittoon.

2. San Jose Sharks

Myös San Josella on ollut havaittavissa ongelmia, vaikka ottelusarja onkin vain tasatilanteessa 2-2. Sharks pelasi sarjan ensimmäiset pelit vakuuttavasti ja oli selvästi St. Louisia parempi, mutta sarjan neljäs ottelu näytti, ettei vielä kannata Sharksin leirissäkään juhlia.

3. Matt Murray, Pittsburgh Penguins

21-vuotias sensaatio sai karulla tavalla huomata, kuinka nopeasti maine ja kunnia häviää NHL:ssä. Hän pelasi keskinkertaisen pelin ja Marc-Andre Fleury vaihdettiin maalille. Fleury jatkoi myös seuraavassa ottelussa maalilla, mutta Penguins hävisi tuon ottelun, joka voi tietää Murraylle paluuta tolppien väliin. Miten nuori maalivahti käsittelee henkisesti vaikean tilanteen? Se on avainkysymys.

4. Vladimir Tarasenko, St. Louis Blues

Blues voisi vaikka johtaa ottelusarjaa San Joseta vastaan, mikäli venäläistähti olisi pelannut tasollaan. Toistaiseksi Tarasenko ei ole tehnyt Sharksia vastaan pistettäkään. St. Louis kaipaisi tähtipelaajaltaan huomattavasti enemmän.

5. Marc-Andre Fleury, Pittsburgh Penguins

Myös Pensin toinen maalivahti pääsee listalle. Fleury sai oman mahdollisuutensa, mutta munasi sen. Ei ole esittänyt sellaisia otteita, millä hän antaisi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Aivan ykkösluokan torjunnat ovat jääneet uupumaan. Penguinsilla voi olla edessään iso maalivahtiongelma.

Lue myös:

    Uusimmat