NHL:n topit ja flopit: NHL-seuralle historiallinen sulaminen

MTV Sport listaa perinteiseen tapaan joka maanantai maailman parhaan jääkiekkoliigan onnistujat ja epäonnistujat.

Suomalaisvahti Pekka Rinne oli alustamassa kovaa sensaatiota viime viikolla. Tappion kokenut Anaheim Ducks teki puolestaan kyseenalaista historiaa.

TOP5

1. San Jose Sharks

Ikuiseksi häviäjäksi tuomittu seura on enää kahden voiton päässä konferenssin finaalista. Se on temppu, johon juuri kukaan ei ennen kauden alkua uskonut. San Jose pudotti ensimmäisellä kierroksella mestarisuosikkeihin lukeutuneen LA Kingsin ja jatkoi hyvin alkanutta pudotuspelimatkaa voittamalla ensimmäiset kaksi peliä Nashvillea vastaan. On erittäin mielenkiintoista seurata, miten hyvin alkanut kevät vielä jatkuukaan.

2. Joe Pavelski, San Jose Sharks

Sentteri on tehnyt tämän kevään pudotuspeleissä kovaa jälkeä. Jenkkisentteri johtaa joukkojaan edestä ja on tehnyt kahteen ensimmäiseen Nashville-peliin kovat tehot 1+3. Yhteensä 7 pudotuspeliin on syntynyt kivikovat tehot 6+4.

3. Logan Couture, San Jose Sharks

Toinen iso onnistuja Sharksin ryhmässä. Aloitti Nashville-sarjan hurjasti ja takoi kolmeen edelliseen otteluun kovat tehot 3+4. Nashvillen pitää miettiä tarkasti, miten kovaan vireeseen yltynyt Couture pidetään kurissa.

4. Jonathan Drouin, Tampa Bay Lightning

Kohupelaaja on tarjonnut paljon ilonaiheita Tampan faneille sen jälkeen, kun hänet nostettiin takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Hänestä tuli viime viikolla myös Tampan historian nuorin voittomaalin tekijä pudotuspeleissä. GM Steve Yzerman oli viisas antaessaan siirtoa vaatineelle nuorukaiselle uuden mahdollisuuden.

5. John Tavares, New York Islanders

Laittoi suomalaissentteri Aleksander Barkovin povitaskuun ensimmäisellä kierroksella ja näytti, miten johtavat pelaajat näyttävät esimerkkiä pudotuspeleissä. Jenkkitähti on takonut edellisiin kahdeksaan peliin hurjat tehot 6+5.

Flop5

1. Anaheim Ducks

Ducks teki viime viikolla todella kyseenalaista historiaa. Joukkueesta tuli häviämisen symboli, kun se putosi neljäntenä vuotena putkeen johdettuaan ottelusarjaa jo 3-2. Tappio tuli myös neljäntenä vuotena putkeen kotihallissa game sevenissä. Montreal Canadiensilla ei ole edes koko historiansa aikana yhtä monta seiskapelin tappiota kotihallissa kuin Ducksilla on viimeiseltä neljältä vuodelta.

2. Brooks Orpik, Washington Capitals

Orpik teloi rumalla taklauksella suomalaispuolustaja Olli Määtän. NHL rankaisi myös ansaitusti Orpikia ja langetti hänelle kolmen ottelun pelikiellon. Iso hölmöily isossa paikassa.

3. Brayden Schenn, Philadelphia Flyers

Schenn aloittaa ensi kauden kolmen ottelun pelikiellolla. Hän taklasi ensimmäisellä kierroksella rumasta Caps-tähti T.J. Oshieta ja sai tempustaan ansaitun rangaistuksen.

4. Filip Forsberg, Nashville Predators

Nashville on kahden tappion päässä kesälomasta, eikä ruotsalaistähti ole pystynyt auttamaan joukkuettaan riittävästi. Forsberg on pelannut edelliset seitsemän ottelua ilman tehopisteitä.

5. Justin Williams, Washington Capitals

Kevään mies ei ole ollut vielä tämän kevään pudotuspeleissä kovinkaan kummoisessa vireessä. Edelliset viisi ottelua ovat kuluneet ilman tehopisteitä. Washington tarvitsee tähtipelaajaltaan ison tasonnoston.

Lue myös:

    Uusimmat