Mainos

New York ei kelpuuttanut Sandra Bullockia näyttelijäksi

Näyttelijä Sandra Bullock on tehnyt jo pidemmän uran nimekkäissäkin filmeissä, mutta nyt hänen nimensä on noussut kaikkien huulille ja näyttelijättärestä on tullut haluttua valuuttaa.

Sandra Annette Bullock syntyi Virginiassa, Yhdysvalloissa kesällä 1964. Hän kuitenkin asui 12. ikävuoteensa saakka Saksassa ja tästä johtuen hän on yhä myös Saksan kansalainen.

Bullockin äiti oli saksalainen oopperalaulaja Helga Mayer ja Bullock vietti lapsuudessaan ja nuoruudessaan useita vuosia Euroopassa seuraten äitiään konserttikiertueilla. Bullock harrasti laulamista ja balettia lapsuudessaan. Bullockin ensimmäiset julkiset esiintymiset olivat pienissä sivurooleissa äitinsä oopperoissa, tietää Wikipedia kertoa naisen lapsuudesta.

Nuorena Bullock kokeili näyttelijän uraa New Yorkissa, mutta nuorelle naiselle ei töitä riittänyt. Kuten niin moni näyttelemisestä haaveileva nuori, myös Bullock elätti itsensä tarjoilijana.

Kun kylmä New York ei ymmärtänyt Bullockin lahjoja, hän muutti elokuvateollisuuden mekkaan Los Angelesiin. Vähitellen hänelle alkoikin sadella pieniä elokuvarooleja pienen budjetin elokuvissa. Sandra Bullockin läpimurtorooli lienee ollut vuonna 1994 ensi-iltansa nähneessa Speed-elokuvassa.

Bullock on tunnettu myös komediasta Miss Kovis ja jatko-osasta Miss FBI.

Tunnustusta hän sai kuitenkin roolistaan Oscar-palkitussa Crash-elokuvassa. Sandra Bullock nousi People-lehden äänestyksessä 50 kauneimman naisen listalle vuosina 1996 ja 1999.

Kuumaksi valuutaksi Bullock nousi tämän vuoden Oscar-gaalassa, kun hänet palkittiin parhaasta naispääosasta näyttelijäntyöstään elokuvassa Elämä pelissä. Samaan aikaan hänet palkittiin myös Razzie-gaalassa vuoden huonoimmasta naispääosasta elokuvassa All About Steve.

Bullock on tunnettu rennosta ja maanläheisestä luonteestaan. Hän sanoo sen mitä ajattelee, eikä turhaan yritä esittää parempaa kuin on.

Esimerkiksi Oscar-gaalan jälkeen nainen kertoi juhlivansa palkintoaan hampurilaisella.

– Haluan vain syödä! Haluan istua, riisua kengät ja tämän puvun ja syödä burgerin. Eikä minun tarvitse huolehtia, jos pukuni repeää, hän kommentoi Oscar-juhlien jälkimainingeissa.

Bullock on naimisissa moottoripyöräohjelmia televisiossa juontavan Jesse G. Jamesin kanssa.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Wireimage/AOP, Getty Images

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.