Neuvolakortille mainoskuoria kauniimmat kannet

Neuvolakortti kulkee äidin mukana seitsemän vuotta, raskauden alkuajoista lasten 6-vuotistarkastukseen saakka. Äitiys- ja lastenneuvolakorttia on mukavampi kantaa käsilaukussa kauniissa kankaisissa kuin muovisissa säilytyskoteloissa.

Neuvolat jakavat neuvolakorteille suojakansiksi lääkeyhtiöiden sponsoroimia muovikansia. Peppurasvamainoksella varustettu kansi ei ole se kaikkein esteettisin näky eteisen pöydällä tai tärkeiden papereiden hyllyllä. Neuvolakortille voi ommella mieleisen säilytyskotelon kotoa löytyvistä kankaanpaloista.

Kuvan kotelon päällikangas on ohutta puuvillakangasta ja vuorikangas tukevampaa vohvelikangasta, joka jämäköittää kotelon tukevaksi.

Leikkaa päälli- ja vuorikankaasta palat, jotka kattavat avatun neuvolakortin ja joista riittää vielä taskuiksi sisäpuolelle. Jätä noin kaksi senttimetriä saumavaraa. Ompele palat toisiinsa oikeat puolet vastakkain. Jätä ompelematta nyrkin kokoinen aukko, jota kautta saat kankaan käännettyä oikeinpäin. Ompele aukko umpeen, kun kangas on käännetty ja nurkat huoliteltu auki.

Asettele kangas koteloksi ja ompele siihen haluamasi lokerot päältä tikkaamalla. Esimerkkikotelossa on tasku pahviselle neuvolakortille ja Kela-kortille. Neuvolakortin tasku on avonainen myös ylhäältä, jotta kortin saa sieltä kätevästi esille.

Kukin voi koristella kansion toivomansa bling bling –asteen mukaisesti. Kansion sisälle taitettu vohvelikankaan kulma sai koristeeksi kukan. Kansion päälle ommeltiin nappi ja solmimalla tehty nyöri, jonka voi kierittää napin ympärille kansion heppoiseksi lukoksi.

Teksti & kuvat: Henna Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja