Neulo isälle päheät ja kätevät läppälapaset

Isä tarvitsee isänpäivänä halausten, pusujen ja kehujen lisäksi myös lämpimät kädet. Neulo isälle läppälapaset tai tuunaa vanhoista lapasista näyttävät moikkailutumput. Läpällisten lapasten kanssa iskä voi vaikka näpytellä puhelintaan pakkaselta piilossa.

Normaalisti kadulla tallustellessaan isä näyttää lapasineen perusjampalta, mutta kun isä tuttuja moikatessaan nostaa kätensä, paljastuu poro ja samalla isän humppaava puoli. Lapasia voi käyttää käsinukkien tapaan lasten käskyttäjinä tai niillä voi tehdä humppakaverit kateellisiksi.

Läppälapaset on helppo neuloa, jos neulojalta onnistuu tavallisen lapasen tekeminen. Ota isän vanha lapanen mittamalliksi ja neulo lapanen normaalisti suunnilleen sormien alkuun asti. Siitä eteenpäin neulo pari senttiä resoria kaksi oikein, kaksi nurin ja päättele työ. Resori pitää reunan suorana, oikein-neuloksella se kiertyy herkästi rullalle.

Aloita läpän neulominen samalla silmukkamäärällä kuin lapasenkin resori. Kuvan lapasissa käytettiin 56:tä silmukkaa. Neulo ensin pari senttiä resoria ja sitten oikein-neuleella normaalisti. Lapasen ja läpän resorit saavat valmiissa työssä mennä täysin päällekkäin, ettei tuuli pääse tuivertamaan kolosista isän sormiin. Kavenna ja viimeistele kärki pujottamalla lanka lapasen sisään samalla kiristäen.

Kuvien lapasparin vasempaan lapaseen neulottiin normaali peukalo mutta oikeakätinen isä sai oikeaan peukkuun myös pienen läpän. Sen alta peukun saa näppärästi esille vaikkapa kännykällä pelaamista varten. Neulo peukalo sormitaipeeseen saakka ja sen jälkeen vielä sentti resoria ja päättele työ.

Peukaloläpän neulominen aloitetaan samalla silmukkamäärällä, millä muukin peukalo on neulottu, ja ensimmäinen sentti neulotaan taas resoria. Peukalossa voi käyttää yksi oikein, yksi nurin –resorineulosta. Jatka neulomista kärkikavennukseen saakka ja päättele läppä.

Kun lapasten osat ovat valmiit mutta vielä kiinnittämättä, voi ne koristella isän harrastusten mukaisiksi. Koristelut pysyvät parhaiten kiinni tiukasti neulotussa läpässä. Eläkeläiset-yhtyeen humppameininkiä fanittavan iskän lapaset koristeltiin värikkäillä humppaporoilla. Porojen vartalot ja päät leikattiin softis-levyistä, joita saa askartelukaupoista euron kappalehintaan.

Jos isänpäivä tulee nopeammin kuin sinä neulot, ota tavoitteeksi jouluaatto.

Jos et vielä ole Koti-osion fani Facebookissa, liity ihmeessä mukaan. Kodin fanina saat ensimmäisenä tuoreimmat sisustusuutiset, ihanat tee itse -ideat ja vinkit arkeen! Lisäksi sivuiltamme löytyy säännöllisesti kilpailuja, joista voit voittaa upeita palkintoja.

Teksti ja kuvat: Henna Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat