Netti tyydyttää nuorten uutisnälän

Internet on nuorille tärkein uutislähde. Internetin rooli on muutenkin kasvussa. Kaiken ikäiset katsovat ohjelmia yhä useammin netistä.

Internet on nuorille tärkein uutisten lähde, kun taas vanhempi ikäpolvi katsoo uutiset televisiosta, Viestintäviraston julkaisema markkinakatsaus osoittaa. Esimerkiksi alle 35-vuotiaista yli 60 prosenttia katsoo tai lukee uutisia pääasiassa internetistä, yli 65-vuotiaista osuus on enää muutaman prosentin.

Nuoret pitävät yhteyttä toisiinsa vanhempia monipuolisemmin: puhelimen rinnalla nuoret käyttävät ahkerasti pikaviestimiä ja esimerkiksi sosiaalista mediaa. Nuorten viestintäpalvelujen käyttö on kovaa vauhtia siirtymässä internetiin, kun vanhemmat vielä empivät ja pitäytyvät mieluummin perinteisissä ja hyviksi koetuissa viestintävälineissä.

Nettikatselu kasvaa vauhdilla television varjossa

Perinteisellä televisiolla on yhä vahva asema suomalaisten keskuudessa, vaikka moni kokeekin vähentäneensä sen katselua. Vastaavasti katselu internetin kautta lisääntyy jatkuvasti. Erityisesti nuorimmissa ikäluokissa nettikatselu on jo hyvin yleistä ja netti koetaan tärkeäksi katselukanavaksi.

Iän ohella myös käytetyn internetliittymän ominaisuudet vaikuttavat sen käyttöön. Nopeimmilla yhteyksillä katsellaan enemmän videoita ja televisiolähetyksiä. Toisaalta kaikki eivät ainakaan toistaiseksi löydä vielä tarvetta nopeille yhteyksille.

Viestintäviraston vuoden 2011 neljännessä markkinakatsauksessa tarkastellaan kuluttajatutkimusten kautta muutosta viestintäpalvelujen käyttämisessä. Tiedot pohjautuvat markkinakatsauksen yhteydessä julkaistavaan audiovisuaalisten sisältöpalvelujen kuluttajatutkimukseen sekä myöhemmin julkaistavaan toiseen viestintäpalvelujen käyttöä koskevaan tutkimukseen.

Lue myös:

MTV3/Helmi, Viestintävirasto

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja