Mainos

Netflixiltä varoitus: "Alueellasi havaittu epäilyttävä viesti" – toimi näin, jos uskot saaneesi sen sähköpostilla tai tekstiviestillä

Netflix varoittaa Suomessa liikkuvista epäilyttävistä sähköposteista ja tekstiviestistä, joita on lähetetty yrityksen nimissä.

Suoratoistopalvelu on julkaissut ohjeet, miten toimia, jos uskoo saaneensa väärennetyn sähköposti- tai tekstiviestin, joka näyttäisi olevan Netflixiltä.

 • Älä koskaan luovuta kirjautumis- tai pankkitietojasi klikattuasi linkkiä sähköposti- tai tekstiviestissä. Jos et ole varma, oletko virallisella Netflix-sivustolla, kirjoita www.netflix.com selaimesi osoitepalkkiin.
 • Vaikka lähde vaikuttaisi turvalliselta, älä koskaan napsauta epätavallisessa sähköposti- tai tekstiviestissä olevia linkkejä tai avaa niiden liitteitä.
 • Jos epäilet, että sähköposti- tai tekstiviesti ei ole Netflixiltä, älä vastaa siihen.

Netflix kehottaa lähettämään epäilyttävän sähköpostin tai tekstiviestin eteenpäin yhtiölle ja sen jälkeen poistamaan viestin. Voit tutustua tarkemmin ohjeisiin Netflixin sivuilla.

Mikäli erehdyit kuitenkin klikkaamaan epäilyttävän viestin sisältämiä linkkejä tai antamaan henkilö- tai luottokorttitietoja, toimi näin:

 • Vaihda Netflix-salasanasi uuteen ja vaikeasti arvattavaan.
 • Vaihda salasanasi muillakin sivuilla, joilla olet käyttänyt samaa sähköpostiosoitetta ja salasanaa.
 • Ota yhteyttä pankkiisi, mikäli olet luovuttanut maksutietojasi, sillä ne ovat saattaneet joutua vääriin käsiin.
 • Lähetä viesti eteenpäin osoitteeseen phishing@netflix.com.

Erilaiset huijaukset ovat porskuttaneet kuluneen syksyn aikana. Huijauksia on esiintynyt Netflixin lisäksi pankkien ja elektroniikkaliikkeiden nimissä. Huijaukseen voi myös törmätä Facebookissa, jossa huijaus voi johtaa pahimmillaan katalaan kiristykseen.

***

1:59

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.