Nestlé toppuuttelee sosekeskustelua: Sokerin määrää vähennetty – ei lisätty!

Iltalehti uutisoi tänään 28.4. ilmestyneessä lehdessään, että Piltti-purkkien tuoteselosteet paljastavat tuotteiden sisältävän lisättyä sokeria. Nestlén viestintäpäällikkö korjaa väärinkäsitykset.

Osa Nestlén valmistamista lastenruoista on kokenut reseptiuudistuksen, jonka yhteydessä muun muassa soseiden marja- ja hedelmäpitoisuutta on kasvatettu. Myös soseiden sokeripitoisuus on kokenut muutoksen.

– Hedelmäsokeria on korvattu tavallisella sokerilla, mutta lisätyn sokerin kokonaismäärää on samalla vähennetty ja monista tuotteista se on jätetty myös kokonaan pois, painottaa Nestlén viestintäpäällikkö Aino Pajukangas.

Pajukangas kertoo, että Nestléllä seurataan jatkuvasti kansainvälisiä ja kansallisia tutkimuksia, ravintosuosituksia sekä ajankohtaista keskustelua liittyen lastenruokaan.

– Viimeaikaisissa tutkimuksissa on nostettu esiin lisätyn hedelmäsokerin, fruktoosin, hyötyä ja haittoja ja olemme seuranneet tätä keskustelua. Kun reseptejä uudistettiin, tehtiin päätös korvata fruktoosi tavallisella sokerilla.

Pajukangas kertoo, ettei sokerimuutoksesta ole tullut juurikaan palautetta.

– Muutamia yksittäisiä palautteita on tullut, mutta enemmän palautetta tulee koskien reseptimuutoksia ylipäätään.

Pajukangas muistuttaa, että valikoimissa on enemmän sokeroimattomia kuin sokeroituja tuotteita: valikoimasta löytyy neljä sokeroimatonta tuotetta lasipurkissa, seitsemän sosetta lasipurkissa, joissa on hiukan lisättyä sokeria sekä kahdeksan annospussituotetta, jotka ovat 100-prosenttisesti hedelmää eivätkä sisällä lainkaan lisättyä sokeria.

– Pääsääntöisesti lisättyä sokeria sisältävät soseet ovat marjamakuja, sillä marja on raaka-aineena haastava. Kun sitä käsitellään tehtaalla, se käy läpi säilyvyyden takaavan lämpökäsittelyn, mutta muuttuu tällöin kitkeräksi. Sellaisenaan se ei sovi lapsen makuun.  

Lue myös:

    Uusimmat