Nerokas keksintö innostaa äitejä ympäri maailman: Tällaiset sängyt myös Suomen synnytyssairaaloihin?

Synnyttämisen jälkeen äiti haluaa pitää pienokaisensa lähellään ja läheisyys on tutkitusti tärkeää myös lapselle. Monissa maissa lapsi kuitenkin edelleen erotetaan äidistään synnytyssairaalassa – voisiko tämä sänky ratkaista ongelman?

Australialainen verkkolehti Bellybelly julkaisi Facebook-sivuillaan kuvan uudesta keksinnöstä, jonka avulla äiti voisi helposti jakaa sängyn lapsensa kanssa ilman pelkoa lapsen putoamisesta tai äidin kierähtämisestä lapsen päälle. 

Lapsi nukkuu omassa erillisessä siivekkeessään, jonka ansiosta äidille jää tilaa levätä, mutta lapsi on silti lähellä hellittäväksi ja ruokittavaksi. Ratkaisu palvelisi erityisesti sektiolla synnyttäneitä äitejä.

Läheisyys on tärkeää niin lapselle kuin äidillekin – sen tiedetään muun muassa vaikuttavan maidon nousuun ja edistävän näin imetystä. Suomessa lapsella on oma, liikuteltava sänkynsä, jonka äiti voi ottaa mukaansa esimerkiksi syömään tai suihkuun, mutta muun ajan lapsi yleensä viettää äitinsä vieressä ahtaassa sairaalasängyssä.

Voisiko tässä olla seuraava hankinta myös Suomen synnytyssairaaloihin?

Lue myös:

    Uusimmat