Neonvärisiä pupuja ja tipuja – vaarallinen pääsiäistrendi leviää maailmalla

Maailmalta on löydetty ilmiö, jossa eläimiä värjätään niiden terveyden kustannuksella. 

Kuva neonvärisistä kaneista on hämmästyttänyt ihmisiä ympäri maailmaa. Eläinlääkäri Piotr Jaworskin huomasi Dubain matkallaan erikoisen ilmiön, joka järkytti häntä suuresti. Lähestyvän pääsiäisen kunniaksi markkinoilla myytiin kaneja, jotka oli värjätty kevään juhlaan sopivilla väreillä.

– Tätä on aivan mahdotonta hyväksyä! Mielestäni koko prosessi ja väriaineen pääseminen eläinten kehoon on haitallista niiden terveydelle, mies julistaa.

Väri ruiskutetaan muniin ruiskulla

Sama ilmiö on huomattu myös muualla Lähi-Idässä, mutta myös Yhdysvalloissa. Sen on todettu koskevan myös pääsiäisen symbolina tunnettuja tipuja. Tiput saadaan värjätyksi ruiskuttamalla muniin väriaineita päivää ennen niiden kuoritumista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Siipikarjatilalliset puolustelevat operaatiota sillä, että värjäyksen ei ole todettu vahingoittavan pieniä tipuja lainkaan.

– Värjäykseen riittää pelkkä elintarvikeväri. Munaan tehdyn reiän voi peittää vahalla, jolloin se ei vahingoita syntymätöntä tipua, siipikarjatilallinen Peter R. Theer kertoo The New York Timesin haastattelussa. 

Värjättyjä eläimiä kaupitellaan pääasiassa lapsille

Eläinlääkärin mielestä erityisen huolestuttavan ilmiöstä tekee se, että näitä värjättyjä eläimiä kaupitellaan pääasiassa lapsille. 

– Millaisen viestin tämä antaa lapsille eläimistä ja niiden kohtelusta? Jaworskin pohtii. 

Ainakin Dubain eläinsuojeluasema on ryhtynyt kampanjoimaan Facebookissa eläinten värjäämistä vastaan. He toivovat, että sana eläinten terveyden vaarantamisesta leviäisi laajalle, eivätkä ihmiset ostaisi kyseisiä eläimiä kotiinsa. 

Lähde: TheDodo

Lue myös:

    Uusimmat