NBA-lähteet: Suurseura Lauri Markkasen kintereillä – "Odotettavissa merkittävä tarjous tänä kesänä"

8:44
Tulosruutu haastatteli Lauri Markkasen agentin ja pitkän linjan chicagolaisen NBA-toimittajan – suomalaisen tulevaisuudessa kysymysmerkkejä.

Chicago Bullsin suomalaispelaajan Lauri Markkasen on jo tovin huhuttu jatkavan NBA-uraansa jossain muualla kuluvan kauden jälkeen. Yhdysvaltalainen urheilumedia Bleacher Report on nyt nostanut kierroksia nimeämällä San Antonio Spursin Markkasen tavoittelijaksi. 

Spekulaatiot Markkasen, 23, siirrosta kävivät kuumana jo, kun NBA:n siirtotakaraja tuli vastaan maaliskuun loppupuolella. Bulls teki paljon kauppoja, mutta suomalainen pysyi seurassa. Markkasen rooli on kuitenkin pienentynyt entisestään siirtojen jälkeen

Viimeisissä neljässä ottelussa Markkanen on saanut peliaikaa keskimäärin 19,6 minuuttia ja jäänyt jokaisessa matsissa yksinumeroisiin pistemääriin.

Markkasen ja Bullsin sopimus päättyy tähän kauteen. Muilla seuroilla on tuolloin mahdollisuus tarjota suomalaiselle sopimusta, mutta Bullsilla on edelleen oikeus pitää Markkanen riveissään vastaamalla parhaaseen tarjoukseen. 

Bleacher Report on saanut vihiä useilta merkittävässä asemassa NBA:ssa toimivilta tahoilta, että San Antonio Spurs on tosissaan 213-senttisen Markkasen perässä. Tarpeen taustalla on muun muassa Spursin ja konkaripelaaja LaMarcus Aldridgen teidän eroaminen viime kuussa. 

– Niitä joukkueita, joilla on palkkakatossa varaa yrittää sopimusta Markkasen kanssa, on rajallisesti, mutta useat seurapomot ja pelaajatarkkailijat odottavat San Antonio Spursin tekevän merkittävän tarjouksen tänä kesänä. San Antonio tarvitsee kokoa joukkueeseensa, ja taitava Markkanen olisi tässä avuksi, Bleacher Report uutisoi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Eri lähteiden mukaan Spursille on vapautumassa tilaa palkkakaton alle jopa 40-50 miljoonaa dollaria. 

Spursia pidetään yhtenä NBA:n parhaista seuroista pelaajakehityksen suhteen. Se on saavuttanut myös huippumenestystä kokeneen päävalmentajansa Gregg Popovichin alaisuudessa. Popovich on ollut pestissä vuodesta 1996 lähtien.

Spurs on juhlinut mestaruutta vuosina 1999, 2003, 2005, 2007 ja 2014. Tällä hetkellä se on läntisessä konferenssissa kahdeksantena.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja