Näyttelijä, laulaja vai tosi-tv-julkkis? Tästä suomalaiset haluaisivat olla tunnettuja

Jos olisit kuuluisa, niin mistä ansioista haluaisit, että sinut tunnetaan? Haluaisitko olla tunnettu laulaja vai koko kansan tuntema kirjailija? AVA selvitti, mistä asioista suomalaiset haluaisivat, että heidät tunnetaan.

Näyttelijä, laulaja, kirjailija, urheilija... Siinä ammatteja, jotka kiinnostavat suomalaisia. AVA kysyi, mistä suomalaiset haluaisivat tulla tunnetuksi.

24 prosenttia kyselyyn vastanneista ilmoitti, että julkisuudessa näkyvistä ammateista kiinnostavin olisi näyttelijäntyö. Tuossa työssä kun ei tarvitsisi esiintyä omana itsenään!

– Näyttelijä sillä perusteella, että siinä hommassa ei tarvise olla oma itsensä, vaan saa esittää jotakuta toista.

– Ilman muuta näyttelijä, siinä voi aina piiloutua roolihenkilön suojiin. Esiintyminen kiehtoo myös.

Laulu-ura kiehtoo

Myös laulajan työ olisi miellyttävä ammatti laulutaitoiselle kansalle. 23 prosenttia vastanneista näkisi itsensä mieluiten laulajana.

– Laulaja, koska olen aina, siis AINA halunnut laulaa ja kiroan sitä, ettei minulla ole sellaista lauluääntä ja nuottikorvaa, mitä oikeasti laulaminen vaatisi. Laulelen joskus kotona, niin teinit sanoo että "äiti, älä viitsi huutaa" tai muuta sellaista.

– Minä raaaaakastan musiikkia!

Myös kirjailijoista voi tulla hyvinkin tunnettuja. Omia kirjoituksiaan haluaisi julki 22 prosenttia kyselyyn vastanneista.

– Kirjailija, sillä kirjat ovat unohtuneet nuorilta täysin tietotekniikan valloittaessa maailman.

Ammattiurheilijan ura kiinnostaa myös. 18 prosenttia vastanneista haluaisi olla tunnettu urheilija.

– Olisin mieluiten urheilija, esimerkiksi taitoluistelija, uimari tai voimistelija. Urheilijoita on kautta aikain arvostettu vahvasti, ja he saavat olla jokseenkin turhalta julkisuudelta rauhassa, ainakin mikäli käyttäytyvät asiallisesti. Olisin mielelläni esikuva, joka antaisi mallia terveistä elämäntavoista!

– Urheilu nyt vaan on mun juttuni. Se on jotakin niin ylivertaista, että ei sitä voi ylittää.

Salarakkaan ura ei innosta

Vain kolme prosenttia kyselyyn vastanneista haluaisi olla poliitikko. Myöskään salarakkaana lehtien palstoilla paistattelu ei kiinnostanut juuri ketään, mutta kaksi prosenttia ilmoitti sen olevan oikein mieluisa tulevaisuudenkuva.

Kahdeksalla prosentilla vastanneista oli mielessä joku muu julkisuutta tuova ammatti.

– Huippuälykäs rauhanneuvottelija, joka saisi vuosikymmeniä riehuneiden konfliktien osapuolet viimeinkin rauhoittumaan.

– Toimittaja, lehtinainen, valokuvauskoneen kanssa ja maailmalla kiertäen. Suomessa käyden.

– Haluaisin olla hyvä siinä, mitä rakastan ja antaa itseni pursuta! En kuuluisuutta kaipaa, mutta jos olisin, haluaisin olla tunnettu taiteilija!

– Olisin mieluiten kuuluisa taiteilija tai veistäjä.

– Olisin kuuluisa filosofi, jonka ajatukset jäävät historiaan. Tai sitten tulisin kuuluisaksi, kun olisin armeijassa töissä ja kohoaisin hyvin vahvaan ja kunnioitettavaan asemaan.

Kyselyyn vastasi 1 572 lukijaa.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja