Mainos
Mainos

Näyttelijä Jarmo Mäkinen laihdutti huikeat 20 kiloa – katso kuvat muutoksesta!

Näyttelijä Jarmo Mäkisen kesän ajan jatkunut herkuttelu tuli päätepisteeseensä, kun vaaka näytti reilusti yli sataa kiloa. Peräti 20 kilon laihdutusurakka käynnistyi, kun Mäkinen päätti kokeille Cambridge Ohjelmaa.

TIESITKÖ? Cambridge Ohjelma on kokonaisuus, jonka tarkoituksena on saada aikaan entistä parempi olo. Tätä tavoitetta kohti edetään laihdutuksen ja painontarkkailun avulla. Cambridge Ohjelma räätälöidään jokaiselle laihduttajalle sopivaksi ja ohjelman toteuttamisessa jokaisella on tukena oma valmentaja, jolta saa tukea halutessaan sekä yksityisesti että ryhmässä. Ohjelman myötä on mahdollista laihtua parista kilosta useisiin kymmeniin kiloihin. 

Näyttelijä Jarmo Mäkinen, 58, painoi vielä muutama kuukausi sitten 112,4 kiloa. Kovan työn tuloksena viime lauantaina Mäkisen vaa'an viisari pysähtyi 92,4 kiloon. Cambridge Ohjelman ansiosta Mäkinen laihtui muutamassa kuukaudessa kaksikymmentä kiloa.

– Innostuimme vaimoni kanssa tästä projektista ja ryhdyimme tähän yhdessä. Tähän mennessä vaimoni on laihduttanut kymmenen ja minä kaksikymmentä kiloa. Tämä on mennyt todella helposti, Mäkinen kertoo.

"Kun ryhdyn johonkin, niin vedän ihan täysillä"

jarmo2
Jarmo Mäkinen ennen Cambridge Ohjelmaa.
jarmo1
Jarmo Mäkinen Cambridge Ohjelman noudattamisen jälkeen.

Monen muun suomalaisen tapaan Mäkinen on säännöllisin väliajoin miettinyt sitä, että hänen olisi terveyssyistä pudotettava painoaan. Kymmenen vuotta jatkunut pähkäily tuli kuitenkin päätökseensä, kun hän tarttui itseään niskasta kiinni ja perehtyi Cambridge Ohjelmaan.

– Laihduin ensimmäisen kuuden viikon aikana 16 kiloa. Olen vähän sellainen, että kun ryhdyn johonkin, niin vedän ihan täysillä, ja niin kävi tässäkin. Paino alkoi putoamaan nopeasti ja spartalaisuus iski, Mäkinen kertoo.

Laihduttaminen on monen mielessä hyvin raskas ajatus, sillä erilaiset kuurit rajoittavat sallittujen ruoka-aineiden määrän minimiin. Mäkinen on saanut yllätyksekseen kokea, että kun ruokavalioon tekee muutosten muodossa tietyt täsmäiskut, ei elämä vaikeudu lainkaan uusien rutiinien myötä.

– Ohjelma on hyvin selkeä sen suhteen, mitä pitää syödä. Minun ei ole tarvinnut mennä jääkaapille ihmettelemään, että mitähän söisin. Siksi tätä on ollut helppo noudattaa, Mäkinen toteaa.

– Tämä ei ole laihdutusohjelma, vaan elämäntapa. Cambridgessa oma keho on se tärkein mittari, jota opetellaan tulkitsemaan, Mäkinen jatkaa.

Mäkisen rakas hiihtoharrastus on säilynyt vuosien saatossa, vaikka kiloja onkin kertynyt vyötärölle. Kevennetty ruokavalio on tuonut mukanaan painonpudotuksen ohella myös toisen, mieluisan muutoksen: Mäkinen on löytänyt liikunnan ilon aivan uudella tavalla.

– Olen vuosien saatossa hiihtänyt ihan älyttömiä määriä, mutta vasta nyt oivalsin, että ei mikään liikunta laihduta ihmistä, vaan kyse on pääasiassa ruokavaliosta, Mäkinen jatkaa.

– Kävin juuri hiihtämässä 11 kilometriä Paloheinässä, eikä hiihtokauden aloittaminen ole tuntunut koskaan yhtä helpolta kuin nyt! hän kertoo.

"Olen oppinut kuuntelemaan kehoani "

jarmo4
Jarmo Mäkinen ennen Cambridge Ohjelmaa.
jarmo3
Jarmo Mäkinen Cambridge Ohjelman noudattamisen jälkeen.

Cambridge Ohjelman perusajatus on opetella syömään kevyesti ja tekemään hyviä ruokia itse. Tavoitteena on oppia kuuntelemaan omaa kehoa aivan uudella tavalla.

– Nyt kun olen noudattanut ohjelmaa, niin olen oppinut huomaamaan, kuinka keho todella reagoi tietyllä tavalla kaikkeen, mitä tulee syötyä. Olen oppinut kuuntelemaan kehoani aivan eri tavalla kuin ennen – ja tämä tunne on ihan parasta, mitä voi olla, Mäkinen kertoo.

Kaikkein tärkeimpänä Cambridge Ohjelman myötä matkaan tarttuneena oppina Mäkinen pitää veden juomista.

– Nyt olen oppinut sen, että vettä tulee juoda paljon, mikäli haluaa, että keho voi hyvin, Mäkinen kertoo.

Tulevaisuudessa Mäkinen ei täyttyneistä tavoitteista huolimatta aio unohtaa Cambridge Ohjelmaa. Miehen mielessä siintää jo seuraava tavoite painonpudotuksen saralla.

–Tavoitteenani on pudottaa vielä kolme kiloa, Mäkinen hymyilee.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.