Nato-harjoituksen paluuliikenne voi ruuhkauttaa pääteitä

MTV seuraa sotaharjoitusta Altassa 1:32
Katso: MTV seuraa sotaharjoitusta Altassa.

Perjantaina päätyvän Nordic Response 24 -harjoituksen paluuliikenne vaatii Lapin teillä liikkujilta malttia, kertoo Puolustusvoimat.

Liikenne voi ruuhkautua pääteillä erityisesti keskiviikosta perjantaihin.

Yli puolet paluuliikenteestä painottuu tielle E75. Erityisen vilkas on tieosuus Karigasniemi–Inari–Sodankylä, mutta harjoitusjoukkoja voi liikkua muuallakin Lapin alueella. Lisäksi keskiviikosta lauantaihin välillä Enontekiö–Muonio–Kittilä–Sodankylä sekä Enontekiö–Kolari on erikoiskuljetuksia.

Tieosuudet, joihin paluuliikenne vaikuttaa, voi tarkistaa Puolustusvoimien sivuilta. Liikenteessä liikkuvia pyydetään huomioimaan paluuliikenne mahdollisuuksien mukaan reittivalinnoissa.

Puolustusvoimat kertoo myös, että se on harjoitellut valtion ja yksityisten henkilöiden mailla suunnitelmien mukaisesti. Alueella on harjoiteltu raskaalla kalustolla, kuten Leopard 2 -panssarivaunuilla ja CV90-rynnäkköpanssarivaunuilla.

Harjoitusjoukot ovat tehneet parhaansa välttääkseen erilaisia maastovaurioita, mutta Puolustusvoimat lupaa tarvittaessa korvata harjoitustoiminnasta aiheutuneita vahinkoja.

Mahdolliset vahingonkorvaukset käsitellään tapauskohtaisesti. Vahinkoasioissa tulee ottaa yhteys harjoituksen vaurioupseeriin.

Juttua korjattu 13.3.24 klo 20.51.  Keskiviikosta lauantaihin välillä Enontekiö–Muonio–Kittilä–Sodankylä sekä Enontekiö–Kolari on erikoiskuljetuksia. Aiemmin jutussa kerrottiin, että erikoiskuljetuksia olisi keskiviikosta perjantaihin.

Lue myös:

    Uusimmat