Närpiön kiskontavyyhti kasvaa: Poliisi tehnyt uusia kotietsintöjä ja kiinniottoja

MTV Närpiössä: Vietnamilaispariskunta vangittu epäiltynä törkeästä kiskonnasta – näillä aloilla tapahtuu eniten ihmiskauppaa 16:47
MTV vieraili Närpiössä uutisoimassa epäillystä törkeästä kiskonnasta. Samalla Asian ytimessä -ohjelmassa selvitettiin, millä aloilla ihmiskauppaa eniten tapahtuu.

Närpiössä epäilty kiskontavyyhti jatkaa kasvamistaan, kun Pohjanmaan poliisi tiedotti tänään tehdyistä uusista kotietsinnöistä ja kiinniotoista tapaukseen liittyen.

Tapauksessa on kyse epäilystä, jonka mukaan paikkakunnalla tapahtuisi ulkomaisen työvoiman kiskontaa tai siihen kytkeytyvää rikollisuutta. Epäilyjen mukaan kymmenet vietnamilaiset ovat joutuneen kiskonnan uhreiksi. Epäiltyjä on useita ja kiskonta liittyisi poliisin epäilyjen mukaan esimerkiksi työskentelyyn paikallisilla kasvihuoneilla, joista Närpiö on tunnettu.

Tutkinnanjohtaja Sami Isoniemi kertoo, että asiasta on tarkoitus tiedottaa lisää torstaina, osaltaan siitä syystä, että osa vyyhdin tutkinnasta tapahtuu Helsingistä käsin. Yhteisellä tiedotuksella voidaan antaa parempi kokonaiskuva tutkinnan tilanteesta.

Hän kertoo kuitenkin, että nyt tehdyt etsinnät ja kiinniotot ovat uusia. Ne on hänen mukaansa tehty samankaltaisten rikosnimikkeiden johdosta kun aiemmatkin vyyhdissä tehdyt toimenpiteet.

Henkilöiden mahdollisia kytköksiä aiemmin kiinni otettuihin henkilöihin tai heidän tarkempaa liittymistään rikosepäiltyihin Isoniemi ei halua tässä vaiheessa kommentoi. Hän kertoo poliisin kuitenkin olevan hyvin kiinnostunut kiskonnasta kokonaisuutena ja siitä, mihin asti vastuu tapahtumista ulottuu. Hänen mukaansa rikosvastuu epäillyistä rikoksista voi yltää jopa työnantajiin asti.

Lue myös:

    Uusimmat