Mainos

Näppärä niksi juhlapukuihin: Näin teet itse huomaamattomat rintaliivit

Juhlamekot saattavat asettaa haasteita oikeanlaisten rintaliivien valinnalle. Huomaamattomat liivit voi kuitenkin muokata vanhoista rintaliiveistä helposti itse.

Kauneus- ja muotivloggaaja Ray Lee jakoi nerokkaat vinkkinsä, joilla rintaliiveistä tekee helposti juhlamekkoihin soveltuvat. Leen mukaan niksiin ei vaadita edes kummoisia ompelutaitoja.

Rintaliivien muokkausta varten tarvitaan sakset, ompelulankaa ja neulan sekä nuppineuloja. Lisäksi tarvitaan tietenkin rintaliivit, joissa on säädettävät olkaimet.

Uusia rintaliivejä ei kannata lähteä silpomaan tätä niksiä varten – valitse sen sijaan esimerkiksi käytetyt liivit, joiden rinnanympärys on venynyt käytössä, eikä enää välttämättä tunnu yhtä tukevalta kuin ostohetkellä.

Katso video tai lue työvaiheet alta.

Näin teet käytetyistä liiveistä huomaamattomat:

 1. Aloita leikkaamalla selän puolelta olkaimet tyvestä saksilla poikki.
 2. Leikkaa seuraavaksi kuppien ulkoreunoilta rinnanympäryksen myötäisesti menevät osat kokonaan pois.
 3. Jäljelle jäävät rintaliivien kuppiosat sekä niistä lähtevät olkaimet. Olkaimet kannattaa säätää niin pitkiksi kuin mahdollista.
 4. Ompele sitten olkainten toiset päät kuppien alaosaan. Käytä apunasi nuppineuloja, jotta olkaimet pysyvät kiinni oikealla paikalla, kunnes ne ommellaan kiinni.
 5. Sovita liivejä sitten päälle ja katso, että olkainten toinen pää on oikealla kohdalla. Ompele sitten olkaimet kiinni.
 6. Lopputuloksena saat rintaliivit, jotka jättävät selän kokonaan paljaaksi.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.