Nappaa helppo arkiruokavinkki – Kaappaus keittiössä -ohjelmassa kokataan kevätkaalia yllättävällä tavalla
Kaapaus keittiössä -ohjemassa kokataan kasviksia.
Julkaistu 04.02.2019 14:19
MTV VIIHDE
Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan herkullisia kasvisruokia, esimerkiksi harissavoissa paistettua kevätkaalia.
Kaappaus keittiössä -ohjelman huippukokki Kari Aihinen opastaa Nurmijärvellä asuvan perheen kasvisten värikkääseen maailmaan. Kasvisten kanssa tarjoillaan broileria ja grillattua härkää.
Poimi talteen helpot ja herkulliset reseptit!
Broilerin rintafileen paistaminen
Sulata pannulla reilu nokare voita. Kun voi ei enää tirise, laita pannulle suolalla ja pippurilla tai muuten makusi mukaan maustetut broilerin rintafileet. Paista fileet kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Pannulla kanaan otetaan vain pintaväri, kypsyminen tapahtuu uunissa. Nosta fileet uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 10-14 minuuttia. Mikäli käytät paistomittaria, rintafileet ovat valmiita, kun sisälämpötila näyttää 74 astetta.
Kuori parsat kevyesti ja katkaise varren alaosasta noin 3 cm pois. Kypsennä parsoja höyryuunissa 100 asteessa tai keitä ne kattilassa noin neljä minuuttia.
Valmista sillä välin vinegretti sekoittamalla yhteen öljy, etikka, murskattu valkosipulinkynsi ja silputut kevätsipulin varret. Mausta vinegretti vielä suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Maistele maustamisen välissä, jotta saat täydellisen lopputuloksen.
Nostele esikypsytetyt parsat vinegretin joukkoon laakeaan vuokaan.
Kuori parsat ja porkkanat kevyesti. Katkaise parsan tyvestä noin 3 cm pois sillä parsa on tyvestään usein puiseva. Halkaise paprikat pystysuunnassa ja poista siemenkodat ja kannat. Halkaise myös porkkanat. Kypsennä parsoja höyryuunissa sadassa asteessa noin neljä minuuttia ja porkkanoita kymmenisen minuuttia. Keitä vihannekset, jos käytössäsi ei ole höyryuunia. Nostele parsat kylmään veteen, jotta kypsyminen loppuu.
Grillaa kevätsipulit, paprikat, minitomaatit sekä esikypsytetyt parsat ja porkkanat kuumassa grillissä, jotta saat niihin kauniin pinnan. Mausta mustapippurilla ja suolalla ja purista päälle vielä puolikkaan sitruunan mehu.
Valmista liemi sekoittamalla etikka, sokeri, vesi, suola ja tillisilppu keskenään.
Leikkaa fenkolista kannat pois ja leikkaa veneiksi ai suikaleiksi. Kuori kurkut halutessasi ja tee niistä viipaleita tai veneitä. Nostele fenkolit ja kurkkuviipaleet liemeen ja anna maustua muutama tunti.
Parhaimmillaan kurkut ovat seuraavana päivänä.
Grillattu peruna-parsapaistos
6 perunaa Nippu valkoista parsaa Broccolinia Suolaa Mustapippuria
Leikkaa perunat n. 1,5 cm paksuisiksi kiekoiksi. Aseta perunakiekot pellille ja höyrytä niitä uunissa noin 15 minuuttia. Kun perunat ovat kypsyneet 10 minuuttia, lisää pellille myös parsat ja broccolinit. Kun vihannekset on esikypsytetty, grillaa niihin kaunis pinta. Mausta sormisuolalla ja rouhi päälle mustapippuria.
Leikkaa varhaiskaalista veneitä (reilunkokoisia palasia). Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää veneet pannulle, kun voi lakkaa tirisemästä. Laita kaaliveneiden päälle reilusti timjamin oksia, ruokalusikallinen (tai maun mukaan) Harissa-tahnaa sekä kuorineen murskatut valkosipulinkynnet. Heiluttele pannua, jotta kaalit eivät tartu pohjaan ja harissa sekoittuu voin kanssa. Ruskista kaalit molemmin puolin. Kun kaalit ovat kypsiä, purista päälle sitruunamehua ja ripottele sormisuolaa