Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Nappaa helppo arkiruokavinkki – Kaappaus keittiössä -ohjelmassa kokataan kevätkaalia yllättävällä tavalla

Kaapaus keittiössä -ohjemassa kokataan kasviksia.
Kaapaus keittiössä -ohjemassa kokataan kasviksia.
Julkaistu 04.02.2019 14:19

MTV VIIHDE

Kaappaus keittiössä -ohjelmassa valmistetaan herkullisia kasvisruokia, esimerkiksi harissavoissa paistettua kevätkaalia.

Kaappaus keittiössä -ohjelman huippukokki Kari Aihinen opastaa Nurmijärvellä asuvan perheen kasvisten värikkääseen maailmaan. Kasvisten kanssa tarjoillaan broileria ja grillattua härkää.

Poimi talteen helpot ja herkulliset reseptit!

Broilerin rintafileen paistaminen

Sulata pannulla reilu nokare voita. Kun voi ei enää tirise, laita pannulle suolalla ja pippurilla tai muuten makusi mukaan maustetut broilerin rintafileet. Paista fileet kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta. Pannulla kanaan otetaan vain pintaväri, kypsyminen tapahtuu uunissa. Nosta fileet uunivuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 10-14 minuuttia. Mikäli käytät paistomittaria, rintafileet ovat valmiita, kun sisälämpötila näyttää 74 astetta.

kaapaus keittiössä jakso 1 ruokakuvat (2)

Tsatsiki

2-3 dl turkkilaista jogurttia
1 kurkku
1 valkosipulinkynsi
1 sitruunan mehu
Suolaa
Mustapippuria

Raasta kurkku ja laita raaste siivilään, jotta enimmät nesteet valuvat pois. Murskaa valkosipuli.

Sekoita keskenään kurkkuraaste, jogurtti, murskattu valkosipulinkynsi ja sitruunamehu. Lisää ripaus suolaa.

Tsatsiki sopii hyvin esimerkiksi grillattujen vihannesten, lihan, kalan tai kanan kastikkeena.

Parsaa vinegretissä

Nippu vihreää parsaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2/3 öljyä
1/3 valkoviinietikkaa
Suolaa
Mustapippuria
Sokeria
Kevätsipulin varsia

Kuori parsat kevyesti ja katkaise varren alaosasta noin 3 cm pois. Kypsennä parsoja höyryuunissa 100 asteessa  tai keitä ne kattilassa noin neljä minuuttia.

Valmista sillä välin vinegretti sekoittamalla yhteen öljy, etikka, murskattu valkosipulinkynsi ja silputut kevätsipulin varret. Mausta vinegretti vielä suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Maistele maustamisen välissä, jotta saat täydellisen lopputuloksen.

Nostele esikypsytetyt parsat vinegretin joukkoon laakeaan vuokaan.

kaapaus keittiössä jakso 1 ruokakuvat (1)

Grillatut kasvikset

Nippu parsaa
Makeaa suippopaprikaa
Porkkanaa
Varrellisia sipuleja halkaistuna
Minitomaatteja

Kuori parsat ja porkkanat kevyesti. Katkaise parsan tyvestä noin 3 cm pois sillä parsa on tyvestään usein puiseva. Halkaise paprikat pystysuunnassa ja poista siemenkodat ja kannat. Halkaise myös porkkanat. Kypsennä parsoja höyryuunissa sadassa asteessa noin neljä minuuttia ja porkkanoita kymmenisen minuuttia.  Keitä vihannekset, jos käytössäsi ei ole höyryuunia. Nostele parsat kylmään veteen, jotta kypsyminen loppuu.

Grillaa kevätsipulit, paprikat, minitomaatit sekä esikypsytetyt parsat ja porkkanat kuumassa grillissä, jotta saat niihin kauniin pinnan. Mausta mustapippurilla ja suolalla ja purista päälle vielä puolikkaan sitruunan mehu.

Mummon kurkkuja ja fenkolia

0,5 dl etikkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vettä
1 fenkoli
3 avomaankurkkua
Nippu tilliä silputtuna
1 tl suolaa

Valmista liemi sekoittamalla etikka, sokeri, vesi, suola ja tillisilppu keskenään.

Leikkaa fenkolista kannat pois ja leikkaa veneiksi ai suikaleiksi. Kuori kurkut halutessasi ja tee niistä viipaleita tai veneitä. Nostele fenkolit ja kurkkuviipaleet liemeen ja anna maustua muutama tunti.

Parhaimmillaan kurkut ovat seuraavana päivänä.

kaapaus keittiössä jakso 1 ruokakuvat (5)

Grillattu peruna-parsapaistos

6 perunaa
Nippu valkoista parsaa
Broccolinia
Suolaa
Mustapippuria

Leikkaa perunat n. 1,5 cm paksuisiksi kiekoiksi. Aseta perunakiekot pellille ja höyrytä niitä uunissa noin 15 minuuttia. Kun perunat ovat kypsyneet 10 minuuttia, lisää pellille myös parsat ja broccolinit. Kun vihannekset on esikypsytetty, grillaa niihin kaunis pinta. Mausta sormisuolalla ja rouhi päälle mustapippuria.

Harissavoissa paistettua kevätkaalia

1 varhaiskaali
1 rkl Harissa-tahnaa
Reilu nokare voita
3 valkosipulinkynttä
Tuoretta timjamia
Sitruunamehua
Sormisuolaa

Leikkaa varhaiskaalista veneitä (reilunkokoisia palasia). Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää veneet pannulle, kun voi lakkaa tirisemästä. Laita kaaliveneiden päälle reilusti timjamin oksia, ruokalusikallinen (tai maun mukaan) Harissa-tahnaa sekä kuorineen murskatut valkosipulinkynnet. Heiluttele pannua, jotta kaalit eivät tartu pohjaan ja harissa sekoittuu voin kanssa. Ruskista kaalit molemmin puolin. Kun kaalit ovat kypsiä, purista päälle sitruunamehua ja ripottele sormisuolaa

Härän sisäfileen paistaminen grillissä

Naudan sisäfileepihvejä
Suolaa
Pippuria
Rypsiöljyä

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Sivele pintaan rypsiöljyä.

Paista pihvejä pari minuuttia kummaltakin puolelta.

 Siirrä pihvit vuoassa uuniin 200 asteeseen 8 minuutiksi. Anna vetäytyä 15 minuutin ajan.

Kaappaus keittiössä MTV3-kanavalla maanantaisin klo 20.

Lisää aiheesta:

Näin syntyy maukas ja värikäs kasviswokki – ota talteen Kaappaus keittiössä -jakson reseptitPysäytä väsymyksen noidankehä näillä resepteillä – kanttarellipasta, kaalilaatikko ja lohikiusausNäitä reseptejä kokkaa koko perhe – nappaa Kaappaus keittiössä -vinkit talteen!Kasvispasta on nopea arkiruoka – kokeile helppoa reseptiä!Wokki on helppo arkiruoka – poimi herkullinen resepti talteenNäin valmistuu helppo ja herkullinen paella – poimi talteen maistuva resepti!
Kaappaus keittiössäKari AihinenTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Kaappaus keittiössä
  • 06.10.202318:03
    Ensitreffit alttarilla

    Ensitreffit-Matti nähtiin Kaappaus keittiössä -kaudella – eli maksalaatikolla ja kahvilla

  • 28.06.202214:39
    Ruoka

    Ruokaa ilman uunia! Kari Aihisen superhelppo keitto valmistuu blenderissä: "Onko hyvää? Täydellistä!"

  • 14.11.202117:58
    Ruoka

    Kari Aihinen paljastaa keinon, jolla saa kasvikset maistumaan superhyviltä: "Oho, nyt toimii!"

  • 10.11.202116:55
    Peruna

    Todella helppo tapa tehdä keitetyistä perunoista parempia – tarvitset vain haarukan ja mausteita

  • 04.11.202119:45
    Reseptit

    Katso Kape Aihisen maukkaat reseptit – nappaa Kaappaus keittiössä -kauden viimeisen jakson ohjeet talteen