Mainos

Nanna Susi on vuoden nuori taiteilija

Kuvataiteilija Nanna Susi on valittu vuoden 2000 nuoreksi taiteilijaksi. Susi saa 40 000 markan stipendin ja mahdollisuuden yksityisnäyttelyn järjestämiseen Tampereen taidemuseossa.

Vuoden nuori taiteilija julkistettiin maanantaina Tampereella. Susi on kuudestoista vuoden nuori taiteilija. Nanna Susi on syntynyt Asikkalassa 1967. Hän on suorittanut Kuvataideakatemian MA-tutkinnon. Hän työskentelee Helsingissä, mutta on parhaillaan stipendiaattina Italiassa. Valtakunnallisen Vuoden nuori taiteilija -tapahtuman järjestävät Tampereen kaupunki, Tampereen taidemuseo, Tampereen taideyhdistys, Suomen taiteilijaseura ja Tampereen taiteilijaseura.

Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esiin nuoria ja lahjakkaita taiteilijoita ja kohdistaa huomiota uuteen suomalaiseen kuvataiteeseen. Susi kokoaa näyttelyn Tampereelle toukokuuksi 2000. Ennen näyttelyä taidemuseossa tehdään korjauksia ja uusitaan valaistus. Kaupunki on myöntänyt remonttiin 3 miljoonan markan määrärahan.

Ei pyytämättä Tampereelle


Nanna Susi kertoo tekevänsä pääosan näyttelytöistä Italiassa. Kokoelmaan tulee myös muutamia vanhoja teoksia. Hän on erityisen iloinen siitä, että valinta osui perinteiseen maalariin. Monet muut taiteen muodot kilpailevat nykyisin maalaamisen kanssa. Susi maalaa Roomassa Väinö Tannerin säätiön stipendiaattina. Seitsemän kuukauden jaksosta on vielä neljä kuukautta jäljellä. Hänellä on myös näyttely Milanon lähellä toimivassa galleriassa. Susi tunnustautuu värimaalariksi. Hänen öljyvärimaalauksensa rakentuvat maisemallisista värikylläisistä elementeistä.

-En tule tänne pitämään näyttelyä, ennen kuin minut kutsutaan. Näin Susi julisti mielessään muutama vuosi sitten katsellessaan Tamperetta Näsinneulan huipulta. Takana oli vuoden 1996 yhteisnäyttely Mältinrannassa. Silloisen harmaan kauden teokset saivat Tampereella tyrmäävän arvostelun ja nuori taiteilija oli tuohtunut. Tampereen taidemuseon esittämään näyttelykutsuun oli kuitenkin helppo vastata myöntävästi.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja