Nämä vaatesuunnittelijat ovat Linnan luomusten takana

Jenni Vartiaisen oranssi luomus, Mirella Koulliaksen musta laahuspuku, Angry Birds -henkeen suunniteltu asu ja presidentti Halosen kierrätyspuku kuuluivat Linnan juhlien mieleenpainuvimpiin luomuksiin. Helmi esittelee vaatesuunnittelijat upeiden luomusten takaa.

Linnan juhlien upeiden luomusten takana on kovan luokan ammattilaisia, jotka tietävät, kuinka syntyy täydellinen juhlalook.

Jenni Vartiainen oli monen mielestä Linnan juhlien ehdoton kuningatar. Laulajan upea look oli Muodin huipulle -ohjelmasta tutun Katri Niskasen suunnittelema. Vartiaiselle suunniteltu kirkkaanoranssi antiikin henkeä kuvastava mekko toi hienosti esiin persoonallisen popparin persoonan. Kerroksellinen luomus oli myös tyypillistä Niskasta.

Niskanen oli suunnitellut Linnaan seitsemän pukua. Hänen asujaan nähtiin Vartiaisen lisäksi europarlamentaarikko Riikka Mannerin, kansanedustaja Sanna Lauslahden, hiihtäjä Matti Heikkisen puolison Suvi Heikkisen, Suomen jääkiekkoliiton toimitusjohtajan Matti Nurmisen puolison Kati Nurmisen, jääkiekkoilija Janne Lahden puolison Marika Lahden sekä Rovion markkinointijohtajan Peter Vesterbackan puolison Teija Vesterbackan päällä.

Teija Vesterbackan puku herätti huomiota aina maailmalla saakka, sillä puku oli suunniteltu Angry Birds -henkeen.

Luottosuunnittelija Ritva-Liisa Pohjalainen

Yksi Linnan juhlien upeimmista puvuista, näyttävä musta uniikkipuku nähtiin jääkiekkoilija Ossi Väänäsen vaimon Mirella Koulliaksen päällä. Asu oli kapea ja selästä avoin ja pitkä laahus teki puvusta hyvin näyttävän.

Asun suunnitellut vaatesuunnittelija Ritva-Liisa Pohjalainen tunnetaan myös Ril´s tuotemerkin suunnittelijana ja koru- ja taidemuotoilijana. Linnan juhlien luottosuunnittelijoihin kuuluvan Pohjalaisen asuja nähtiin tänä vuonna useiden kansanedustajien päällä.

– Asuissa on pehmeitä värejä sekä naisellisia ja kevyitä materiaaleja. Väreissä nähdään asuja, jotka eivät ole trendeissä kiinni, vaan tehty ihmisen mukaan, Pohjalainen kertoi MTV3:lle.

Jukka Rintalalta seitsemän pukua

Linnaan oli suunnitellut seitsemän pukua myös Jukka Rintala. Rintala on ehkäpä kaikkien aikojen tunnetuin Linnan juhlien pukujen suunnittelija. Hänen panoksensa itsenäisyyspäivän vastaanotolle on ollut niin suuri, että Linnan juhlien pukeutumisen on sanottu muuttuneen oikeaksi kilpavarusteluksi hänen myötään.

Tänä vuonna Rintalan asuja nähtiin Pepe ja Pauliina Willbergin, Suomen A-jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan Jukka Jalosen puolison Sari Jalosen, muusikko Hector Harmanin puolison Sarita Koskelin-Harmanin, Lapin yliopiston Arktisen keskuksen johtajan professori Paula Kankaanpään, Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtajan Pekka Tsuparin puolison Maarit Tsuparin ja europarlamentaarikko Tarja Cronbergin päällä. Cronbergin puku oli huomiota herättävin, sillä se oli suunniteltu yksirintaiselle, ilman proteesia kulkevalle naiselle. Rintasyövän sairastanut Cronberg halusi pukuvalinnallaan tuoda esille rintasyövän kokeneiden naisten asian.

– Rintasyöpä lisääntyy, ja monille naisille rinnan poisto on vaikea asia. Pukuni viesti on se, että rinnan poiston ei pitäisi olla mikään ongelma. Rinnan menetys ei vaikuta naisellisuuteen, Cronberg kertoi Helsingin Sanomille.

Marja Urpaselta ennätysmäärä pukuja

Vaatesuunnittelija Marja Urpanen oli tehnyt ennätysmäärän pukuja Linnan juhliin. Lahdessa asuva vaatesuunnittelija tekee vaatteita by Marja -merkille. Hänen luomuksiaan on nähty jopa Ruotsin kuninkaallisissa häissä.

Uniikkipuvun valitsi Linnaan Urpaselta kaksi vierasta, muut luottivat valmispukuihin. Urpasen mukaan he ovat pitäneet kuitenkin tarkkaa kirjaa siitä, ettei Linnaan mene vahingossakaan kahta samanlaista pukua samana vuonna.

– Vain hyvin harvoin tv-lähetystä katsoessa osuu silmiin, että jotakin olisi pitänyt tehdä toisin, Urpanen kertoo Etelä-Suomen Sanomille.

Tänä vuonna Urpasen suunnittelemia pukuja nähtiin muun muassa Paavo Väyrysen puolison Vuokko Väyrysen sekä kansanedustajien Sari Palmin ja Pia Kauman päällä.

Ilona Pelli vaatetti presidentin

Vuoden muotoilun valtionpalkinnon saanut vaatesuunnittelija Ilona Pelli on tunnettu valtakunnan ykkösnaisten vaatettaja. Pelli on tunnettu minimalistisesta tyylistään, jota elävöittävät kerroksellisuus, ulokkeet ja eläväpintaiset, korkealuokkaiset materiaalit. Hänen asujaan nähtiin tänäkin vuonna juhlissa, mutta Pelli ei suostunut paljastamaan asujen määrää.

– Linnassa nähdään uusia uniikkiasuja ja joku voi käyttää myös aiempiin juhliin valmistettua iltapukua, Pelli kertoi Helsingin Uutisille.

Yksi kierrätysasu nähtiin presidentti Halosen päällä. Hän on pitänyt samaa asua juhlissa jo vuonna 2007. Pukua oli muokattu hieman tämän vuoden juhlia varten.

–  Hyvä vaate kestää uudistumisen, Halonen sanoi Linnan juhlien tiedotustilaisuudessa.

Janne Renvall uskoo väriloistoon

Kierrätykseen uskoivat myös monet vaatesuunnittelija Janne Renvallin asuja valinneet. Suunnittelija kertoo, että hän ilahtui nähdessään Linnassa pukuja, joita hän on suunnitellut Linnaan aikaisempina vuosina. Renval on tunnettu paitsi julkkisten, myös presidentti Halosen vaatettajana. Halonen pukeutui Renvallin asuun vuonna 2002.

Tämän vuoden pukuloistoa Renvall luonnehti Huomenta Suomen haastattelussa onnistuneeksi. Renvallin mukaan teettettyjen pukujen ja värien käyttö on kasvussa.

– Kun linjat ovat yksinkertaisia, materiaalit ovat hyviä ja laadukkaita ja leikkaukset selkeitä, niin silloin väri puhuttelee ja näkyy, Renval kertoi.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähteet: helsinginuutiset.fi, hs.fi, ess.fi

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja