Nämä pikkuasiat unohtuvat ennen lomalle lähtöä

Vihdoin alkaa kauan odotettu kesäloma. Aika kirmata mökille tai ulkomaille! Hetkinen – unohtuiko jotain?

Ennen matkoille lähtöä on monta asiaa muistettavana, joten ei ole mikään ihme, jos jotain pääsee unohtumaan. Muista tänä vuonna ainakin nämä:

Maksa laskut ennen kuin kirmaat vapaille laitumille. Kasa perintäkirjeitä ei ole mukava tervetulotoivotus, kun palaat lomilta.

Puhdista lompakko turhista kuiteista ja korteista. On turha raahata mukanaan jokaista bonuskorttia etenkin, jos on suuntaamassa ulkomaille.

Kopioi tärkeät asiakirjat. Näin vältyt tilanteelta, jossa sinut ryöstetään vieraassa maassa, etkä tiedä luottokorttisi numeroa kortin sulkemista varten.

Pidä kalenteri ajantasalla. Peruuta sopimasi työmenot ja siirrä tapaamisia ystävien kanssa, jos et olekaan maisemissa.

Jätä sähköpostiin poissa-ilmoitus. Sinulle tulee kuitenkin lomasi aikana työsähköpostia. On kohteliasta informoida lähettäjää lomailusta.

Irrota töpselit. Laitteiden on aivan turha olla valmiustilassa viemässä sähköä, kun kukaan ei käytä niitä.

Huolehdi postista. Pyydä vaikka naapuria pitämään postilaatikkosi tyhjänä, kun olet lomalla. Täpötäysi postilaatikko on hankala postinjakajalle. Lisäksi se on varkaalle selvä merkki, että kukaan ei ole kotona.

Tee lista mukaan otettavista tavaroista. Listalle kuuluvat ainakin raha, passi, lääkkeet ja reseptit, lentoliput ja varausnumerot, lähimmäisen yhteystiedot hätätilannetta varten sekä laturi.

Hanki luettavaa ja naposteltavaa hyvissä ajoin. Säästyt maksamasta huoltoasemien tai lentokentän kalliita hintoja.

Tyhjennä roskis ja jääkaappi. Haiseva yllätys kotiovella on omiaan pilaamaan kenen tahansa kotiinpaluun.

Pakkaa kosmetiikka läpinäkyviin muovipusseihin. Olisi ikävä alku lomalle, jos sinulta takavarikoitaisiin meikit ja aurinkovoiteet.

Vaihda lakanat. Tätä ei usein tule ajatelleeksi, mutta loman jälkeen on ihanaa pujahtaa omaan sänkyyn ja puhtaisiin lakanoihin.

Lähde: Savvysugar

Lue myös:

    Uusimmat