Mainos

Nämä pankit ovat suurimmat Suomessa – kahden kärki erottuu selvästi

1:40

Suomen Pankki alkaa julkaista tietoja pankkien ja muiden luottolaitosten markkinaosuuksista. Aiemmin tietoja on julkaissut Finanssiala ry, entiseltä nimeltään Finanssialan keskusliitto. Nyt julkaistut tiedot ovat viime vuoden joulukuulta. Suomalaisilla kotitalouksilla oli vuoden lopussa asuntolainoja 96 miljardin euron edestä Suomessa toimilta luottolaitoksilta.

​​​​​​​

Kaksi isointa erottuvat selvästi, OP Ryhmän osuus asuntolainakakusta on suurin, noin 39 prosenttia. Kakkosena on Nordea lähes 30 prosentilla ja kolmantena erottuu Danske Bank.

Tämän jälkeen muutaman prosentin siivut on Säästöpankkiryhmällä, Aktia Pankilla ja Handelsbankenilla. Vuonna 2006 perustetulla S-Pankilla on asuntolainoista noin kahden prosentin markkinaosuus. 

Tilanne vuoden takaiseen verrattuna on lähes ennallaan. Säästöpankkiryhmä on kasvattanut osuuttaan 3,9 prosentista 5,1 prosenttiin.

Yrityslainapuolellatilanne on kärjessä samanlainen. Kaksi suurinta ovat OP sekä Nordea ja niiden jälkeen tulee tasainen kolmikko Danske Bank, Handelsbanken ja Kuntarahoitus.

Kuntarahoitus on kuntien, Kevan ja valtion omistama laitos, joka rahoittaa kuntasektoria ja sosiaalista asuntotuotantoa.

Myös kansalaisten yhteensä 154,7 miljardin euron talletuksissa kolmen kärki on sama. Yleisön talletuksista 37 prosenttia oli OP Ryhmän pankeissa. Nordean osuus oli 26 ja Danske Bankin 14,3 prosenttia.

Suomen Pankki julkaisee tietoja tästä eteenpäin kaksi kertaa vuodessa, kesäkuun ja joulukuun lopun tilanteesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.