Nämä ovat ripsienpidennysten ongelmat

Ripsienpidennykset helpottavat kauneudenhoitorutiineja. Väärin laitetut pidennykset voivat kuitenkin tehdä hallaa ulkonäölle.

Kauneudenhoidon ammattilainen Rumpa Saha Rosria Crystal Beautystä tietää, että kesän kynnyksellä moni haluaa helpottaa aamurutiinejaan laittamalla ripsienpidennykset. Kun maskaraa ei tarvita, kaunistautumiseen menee tavallista vähemmän aikaa.

Synteettistä materiaalia olevat ripset kiinnitetään erikoisliimalla jokaiseen ripseen yksitellen. Pidennyksien kesto on yksilöllistä. Joillakin ripsienpidennykset pysyvät vain muutaman viikon, toisilla useita kuukausia. Käytännössä pidennykset putoavat viimeistään, kun oma ripsi kasvaa. Ripsien kasvuaika on keskimäärin 60–90 päivää.

Uusi look pysyy hyvännäköisenä vain oikealla hoidolla.

– Silmämeikin käyttöä tulee ripsienpidennyksien aikana välttää, eikä ripsiä saa pestä millään hoitavalla aineella. Saunoa voi, mutta korkeintaan kerran viikossa. Pidennysripsiä ei saa missään tapauksessa repiä, sillä se voi vahingoittaa omia ripsiä, Rumpa sanoo.

Ripsienpidennykset voivat sopia meikkiallergiselle

Ripsienpidennyksiä tehdään nykyään lukuisissa kauneushoitoloissa, joten ammattilaisen erottaminen amatööristä voi olla haasteellista. Sahan mielestä hoidon halpa hinta voi kieliä ongelmista.

– Jos pidennyksissä käytetty liima on huonolaatuista, silmät voivat kirvellä. Hygieniaakaan ei voi silmien lähellä työskennellessä painottaa liikaa. Itse käytän vain kertakäyttöisiä ripsiharjoja ja desinfioin pinsetit joka käytön jälkeen.

Allergiasta kärsivän ei kannata laittaa ripsienpidennyksiä. Toisaalta pidennykset voivat sopia, vaikka silmämeikki aiheuttaisikin oireita. Yliherkkyyden voi selvittää kauneushoitolassa tehtävällä allergiatestillä.

– Viikon kuluttua testistä selviää, aiheuttaako toimenpide oireita.

Nuoret haluavat paksut ja pitkät ripset

Vastuullinen ammattilainen laittaa pidennykset aina asiakkaan omat ripset huomioon ottaen. Hentoihin ripsiin ei kannata laittaa liian paksuja tai pitkiä lisäkkeitä, sillä epäsopivat tuuhennokset irrottavat omia ripsiä.

– Epäluonnollisia ripsienpidennyksiä pyytävät yleensä alle 30-vuotiaat, aikuiset suosivat luonnollista lookkia, Saha sanoo.

Ongelmia tulee varmasti myös, jos ripsienpidennykseen kiinnittää enemmän kuin yhden oman ripsen.

– Pahimmillaan ripsiin voi jäädä kolo, eivätkä ne kasva takaisin, Saha varoittaa.

Kun ripsienpidennyksiä hoitaa hyvin, syytä huoleen ei ole. Saha on itse pitänyt ripsenpidennyksiä putkeen jo useita vuosia – ilman ongelmia.

– Huolto tulee tehdä keskimäärin 3-4 viikon välein. Huoltoväli on kuitenkin yksilöllinen, Saha muistuttaa.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja