Mainos

Nämä ovat maailman pahamaineisimmat kaupungit – osa huonomaineisista yllättävän lähellä

Maailman kaupungeista huonoin maine on Irakin Bagdadilla, kertoo kansainvälinen CityRepTrak 2015 -listaus. Vertailukriteereissä painoivat elämänlaatu, kaupungin ulkoinen olemus – ja sen turvallisuus. 

Katso kartalta, missä sijaitsevat maailman huonomaineisimmat kaupungit. Kaupunkien väri muuttuu niin, että huonomaineisimmat ovat punaisia, parempimaineiset keltaisia, seuraavaksi tulevat violetteja ja parhaat sinisiä.

Bagdad sai listauksessa 31,4 pistettä sadasta pisteestä. Sijoituksesta kertoo se, että maailman hyvämaineisimman kaupungin Sydneyn tulos oli 79,1 pistettä.

Toiseksi heikoimman tuloksen sai Iranin pääkaupunki Teheran, joka sai 35,4 pistettä. Heikon tuloksen sai myös Moskova, joka sai tutkimuksessa 47,1 pistettä.

Tutkimuksen toteutti yritysten, maiden ja kaupunkien mainetta tutkiva Reputation Institute. Sen julkaisema CityRepTrak 2015 listaa maailman kaupunkeja niiden maineen mukaan.

Turvallisuustilanne määrää mainetta

Tarkasteltavat kaupungit on valittu asukasluvun, bruttokansantuotteen ja turismin määrän mukaan. Tutkimus perustuu yli 19 000 G8-maista kotoisin olevan kuluttajan arvioon kaupungista. G8 maat ovat Ranska, Yhdysvallat, Kanada, Yhdistynyt kuningaskunta, Saksa, Japani, Italia ja Venäjä.

Tutkimuksen mukaan kaupungin koko ei tee siitä hyvämaineista, vaan vaakakupissa painavat elämänlaatu, kaupungin ulkoinen olemus sekä sen turvallisuus. Heikoimman tuloksen saaneet kaupungit sijaitsevatkin epävakailla alueilla tai niiden turvallisuustilanne on muista syistä huono.

Viime vuodesta mainettaan menetti tarkastelluista kaupungeista eniten Nairobi, jonka tulos putosi 7,1 prosenttia. Myös Varsovan, Tel Avivin, Abu Dhabin, Hanoin ja Taipei maine huononi viime vuodesta.

Mainetta menettivät myös jotkin hyvämaineiset kaupungit, kuten Australian Perth ja Brisbane sekä Saksan Frankfurt ja München.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.